Nyttårskonsert med Homofonien

Publisert

Det blir feiende flott korsang og stor stemning når Den norske Homofonien stiller med fullt kor og synger det nye året inn på Aksept. Homofonien er et blandet kor med stolte homser, lesber og bifile, som har gjestet Aksept flere ganger tidligere. Koret har rundt 30 medlemmer, som har et variert repertoar å by på. Alt fra klassiske og moderne sanger, ballader og litt mer rocka låter. Nyttårskonserten vil også inneholde en del julesanger. Dirigent og pianist er Ingelin Becker Dahl. Aksept er et psykososialt støttesenter for alle som er berørt av hiv. Huset har et miljøtilbud, en poliklinikk og et døgntilbud. I Aksepts miljø kan du møte mennesker i alle aldre og i ulike livssituasjoner. Det er et mangfold av livserfaring og kunnskap. Det alle har felles, er erfaring i å leve med hiv eller nær en som lever med hiv.

Historien om Den Norske Homofonien

Den første ideen om å starte homokor, kom en sen kveld på Lesbos. Rundt tjue lesber, en gitar og allsang førte til den geniale planen: Vi lager damekor! Det var i 1989. Ut på høsten ble det trommet sammen til et møte på Homohuset. Det viste seg at flere hadde tenkt samme tanken. Snart var det både en dirigent og et blanda kor. Jungeltelegrafen gikk og på den første øvelsen stilte mange tenorer og alter, få basser og én sopran. Det ble laget sopraner av alter og basser av tenorer den første tiden. Det gikk i trestemt sang og drikkeviser. Koret hadde sin første opptreden i Oslo Konserthus 6. april 1990, den gang under navnet Bak Fram. Deretter gikk det slag i slag. Homofonien deltok i 1. mai-toget i Oslo, sang under åpningen av Homofilmfestivalen på Black Box på Aker Brygge og opptrådte i Spikersuppa under homodagene. Da hadde koret skiftet navn til Den Norske Homofonien av 1990. I løpet av relativt kort tid var de godt etablert i homomiljøet. Siden har koret vokst til å bli Norges største blandede homokor. Ved siden av å spre sangglede og god korsang, arbeider de for økt synliggjøring av lesbiske og homofile. Gjennom musikken ønsker de å vise mangfold, gleder, sorger og kamper, kjærlighet og kultur. Hvert år har koret sommer- og vinterkonsert.

Nyttårskonsert

Nyttårskonserten er åpen for alle interesserte, og Aksept serverer kaffe,te, kjeks og litt frukt.Dørene åpner kl 19 og det er gratis adgang. Aksept ligger i Fagerheimgata 16.

Mer info:

aksept.org