På jakt med Anna Calvi

– Jeg vil bort fra de trange kjønnskategoriene, sier Anna Calvi til Blikk.

Publisert

– Jeg vil bort fra de trange kjønnskategoriene, sier Anna Calvi til Blikk.

Britiske Anna Calvi slipper albumet «Hunter» fredag 31. september. Albumet kommer i god tid før konserten hun skal ha på Parkteatret i Oslo mandag 29. oktober.

I anledning albumslipp har Anna Calvi en ny musikkvideo ute, den også med tittelen «Hunter». Og for en musikkvideo det er. Se den her på Blikk nett.

Anna Calvi har hatt en spennende og personlig reise siden hun sist slapp musikk, «Strange Weather EP» i 2014. Hun har begynt å stille spørsmål og sier selv at hun er på jakt. En jakt som foreløpig resulterte i albumet «Hunter».

– Jeg vil ha opplevelser, jeg vil ha handling, jeg vil ha seksuell frihet, jeg vil ha intimitet, jeg vil føle meg sterk, jeg vil føle meg beskyttet, og jeg vil finne noe vakkert midt oppi alt kaoset, sier Calvi.

Det er presset fra et patriarkalsk og heteronormativt samfunn som førte Calvi ut på jakt. En jakt etter noe annet. Noe bortenfor trange og stereotype kjønnsidentiteter.

– Jeg vil ikke lenger velge mellom det kvinnelige og mannlige i meg, sier hun og forteller at kjønn for henne er et bredt spektrum.

– Hvis vi tillater oss selv å eksistere et sted midt i mellom, uten å bli presset inn i de trange båsene til maskulinitet og femininitet, så vil vi bli friere, sier Anna Calvi.

Les hele intervjuet med Anna Calvi i Blikk nr. 10/oktober. «Hunter» slippes fredag 31. september. Anna Calvi spiller på Parkteatret i Oslo mandag 29. oktober.

Se musikkvideoen «Hunter» her: