Parodistart i Bergen

Publisert

En uke etter den norske finalen i Melodi Grand Prix fortsetter kvalifiseringen til parodiversjonen Parodi Grand Prix. På lørdag 21. mars står fire debutanter på scenen i Bergen. Våren er i anmarsj, og et like sikkert vårtegn som Melodi Grand Prix er parodiversjonen Parodi Grand Prix (PGP) som hvert år avholdes i flere norske byer. Lørdag skal seks kandidater til pers i årets første bergenskvalifikasjon av PGP.Konferansier for rundene i Bergen er redaktør og stand-up-komiker Thomas Anthun Nielsen. Han var programleder for tiårsjubileet av PGP i høst, og i år har han vært aktuell som kramkar i realityserien «ANNO» på NRK.– Jeg fikk krav om å bli rikskjendis hvis jeg skulle få fortsette som konferansier etter tiårsjubileet. Så da takket jeg ja til å figurere på NRK i beste sendetid, sier Nielsen, som gleder seg til å lede sin første kvalifiseringsrunde.

En stor familie

Siden det første året av PGP i 2005, har det ikke tidligere vært et flertall av debutanter i kvalifiseringsrundene i Bergen. Som regel har de erfarne utgjort hoveddelen, mens debutantene har supplert.– PGP har blitt som en stor familie, hvor de som har deltatt én gang, gjerne ønsker å være med videre, sier produsent Kristian Stakset-Gundersen. – At vi nå har mange debutanter som ønsker å delta, ser vi på som at PGP fortsatt oppdages av nye grupper, og at familien vokser. Årets PGP har deltakere fra Oslo, Bergen og Trondheim. Fra Oslo gikk Vibeke Bjørneskaret, Alex Cornelius Sørensen og Cato Helgesen videre med «Je ne sais quoi» (Island 2010) og Stian Gundersen med «Hora din Moldova» (Moldova 2009).

Ferske deltakere

Siste kvalifiseringsrunde i Bergen går av stabelen 11. april og vil ha flere av de kjente PGP-navnene. Kvalifiseringen avslutter i Trondheim lørdag 18. april, og den store finalen vil tradisjonen tro avholdes i Grieghallen lørdag 2. mai.De ferske deltakerne 21. mars er Mathias og gutane med «My Slowenie» (Polen 2014), Ingeborg med «Ska vi plocka körsbär i min trädgård» (Sverige 1975), Wendy Glam med «Optimist» (Norge 1990) og Gold Diggers med «This is my man» («This is my life», Sverige 2010). Lulu og Lala og Sandra kjenner publikum fra tidligere. Lulu og Lala stiller med «Bimbo» («Bombo», Norge 2013), mens Sandra tar «Take me to Your heaven» (Sverige 1999) til parodiske høyder. Mer informasjon om arrangementene finner du på: www.parodigrandprix.no