Regnbuedagene i dag: søndag 3. juni

På Regnbuedagene i Bergen kan du i dag diskutere #metoo-kampanjen som har pågått verden over de siste par månedene. Skeiv Ungdom har byttefest og Skråblikk film viser Thelma og God's Own Country.

Publisert

På Regnbuedagene i Bergen kan du i dag diskutere #metoo-kampanjen som har pågått verden over de siste par månedene. Skeiv Ungdom har byttefest og Skråblikk film viser Thelma og God's Own Country.

Søndag 3. juni

Kl. 14: Skråblikk Film: Call Me by Your Name

Regnbuedagene og Oslo/Fusion Film Festival inviterer til visning av Call Me by Your Name på Cinemateket USF Verftet. Kr. 80/60. Georgernes Verft 12.

Kl. 14-17: Byttedag med Skeiv Ungdom

Har du klær du ikke bruker lenger? Eller kjøpte du nye sko som ikke passer? Ikke fortvil! På Skeiv Ungdoms byttedag kan du ta klær og annet du ikke bruker lenger for så å bytte mot noe annet. Alt som blir til overs gis til veldedighet, Gratis, aldersgrense maks 30 år, U1880.

Kl. 15.30–16.30: Debatt: #Notme?

#metoo-kampanjen som har pågått verden over de siste par månedene har gitt oss innblikk i en tematikk som sjelden diskuteres offentlig. Hashtaggen har blitt brukt flere millioner ganger, og kvinner og menn har delt opplevelser knyttet til seksuelle overgrep og seksuell trakassering. Litteraturhuset i Bergen, Østre Skostredet 5-7.

Kl. 16-17: Panelsamtale: Seksualundervisning i skolen

Sex og Politikk inviterer til panelsamtale om seksualitetsundervisning i skolen. Fokus for samtalen vil blant annet være normkritisk seksualitetsundervisning og hvordan det undervises om mangfold av familier, seksuell orientering, kjønnsidentitet og kjønnsuttrykk. Sex og Politikk sitt gratis undervisningsmateriell Uke 6 har eget temamateriell om familier, som lanseres i oppdaterte utgaver på samme tid. Bergen kommune utarbeider en lokal plan for seksuell helse, inkludert for seksualitetsundervisning, og dette vil også være tema for samtalen.

Arrangementet er gratis og åpent for alle. Velkommen til panelsamtale! Det blir servert kaffe/te/vann.

Panel: Christian Lomsdalen, lektor, samfunnsdebattant, feminist og humanist, og Marianne Støle-Nilsen, lektor, statsviter og seniorrådgiver i Sex og Politikk, Gratis, ingen aldersgrense, Litteraturhuset i Bergen, Zinken Hopp.

Kl. 17: Skråblikk Film: Thelma

Regnbuedagene og Oslo/Fusion Film Festival inviterer til visning av Joachim Triers kritikerroste film Thelma på Cinemateket USF Verftet. Kr. 80/60. Georgernes Verft 12.

Kl. 17-18: Debatt: Interkjønn

Hva er interkjønn? Hvorfor utføres kjønnsnormaliserende inngrep på barn? Hva er eventuelle konsekvenser av å vente til barnet blir gammelt nok til å velge selv? Og hva er egentlig barnas beste? Litteraturhuset i Bergen, Østre Skostredet 5-7.

Kl. 17.30: Quiz i utstillingen «Skeivt uteliv»

Velkommen til Quiz i utstillingen Skeivt Uteliv med tema som musikk, underholdning, litteratur, O-fag og LHBT-historie! Hint og svar på noen av spørsmålene finner du også i utstillingen.

Quizmistress Martine Hammervold-Austinat har underholdt den skeive utelivsscenen siden 2009. Allmennquizen bærer preg av hennes nysgjerrighet, fantasi og humor. Kom som du er og opplev samtidig den storslåtte samlingen av bilder, videoer, historier og effekter som dokumenterer og formidler hvilken rolle ”utelivet,” kulturen og livet knyttet til barer, klubber og andre treffsteder, har spilt for lesbiske, homofile, bifile og transpersoner i Norge fra 1950 og frem til i dag.

Gratis, ingen aldersgrense, Universitetsmuseet i Bergen, Muséplass 3/Haakon Sheteligsplass 10.

Kl. 18: Regnbuegudstjeneste:

Regnbuegudstjeneste er åpen for alle barn av regnbuen og arrangeres i samarbeid med Åpen Kirkegruppe. Underholdning ved koret Sapfonia. Korskirken, Nedre Korskirkeallmenningen 20.

Kl. 19: Skråblikk Film: God’s Own Country

Regnbuedagene og Oslo/Fusion Film Festival inviterer til visning av God’s Own Country på Cinemateket USF Verftet. Kr. 80/60. Georgernes Verft 12.

Kl. 19: Utstilling og fanzine-lansering: Practicing Identity

Utstilling med Queer Forum ved Kunstakademiet i Bergen på Joy Forum, et uavhengig galleri og utstillingsrom. Utstillingen er åpen til 4. juni. Møllendalsveien 61. Info: joyforum.uib.no

Oppdatert info og program: bergenpride.no

Powered by Labrador CMS