Regnbuedagene i dag

Offisiell åpning og debatt om den skeive familien.

Publisert

I dag starter Vestlandets vakreste eventyr: Regnbuedagene i Bergen. Det blir offisiell åpning og debatt om den skeive familien. Få også med deg utstillingen «Skeivt uteliv i Norge 1950-2018»

Lørdag 2. juni

Kl. 11-15: Lillelørdag: Grøt, saft og høytlesning til folket.

Litteraturhuset i Bergen inviterer hele familien til høytlesning fra et stort utvalg barnebøker. Kr 30 per person. Litteraturhuset i Bergen, Alver, Østre Skostredet 5-7.

Kl. 12-13: Forfattertreff.

Litteraturhuset i samarbeid med Regnbuedagene inviterer til forfattertreff med Kari Tinnen som har skrevet «Barbie-Nils og pistolproblemet». Gratis. Litteraturhuset i Bergen, Olav H. Hauge, Østre Skostredet 5-7.

Kl. 13-15: Idrettsdag med rebusløp.

Regnbuedagene i Bergen inviterer til rebusløp for store og små. Rebusløpet vil finne sted i Bergens gater, med ulike oppgaver og rebuser som utføres i lag. Åpent for alle, men krever påmelding til: [email protected] Oppmøte ved Den blå steinen.

Kl. 18-20: Offisiell åpning med debatt.

Festivalen åpnes på Litteraturhuset i Bergen ved festivalsjef Joakim Aadland og Erlend Horn, byråd for sosial, bolig og inkludering. Etter åpningen er det duket for åpningsdebatt om den skeive familien. Ingen aldersgrense. Gratis. Østre Skostredet 5-7.

Kl. 20: Skeiv Ungdom åpner Regnbuedagene

Med pizza, film og quiz inviterer Skeiv Ungdom Hordaland alle ungdommer under 30 år til en rusfri åpning av Regnbuedagene i Bergen. Gratis for medlemmer av Skeiv Ungdom. Ungdomshuset U1880, Domkirkegaten 4.

Kl. 20: «Skeivt uteliv i Norge 1950-2018»

Det skeive utelivet har gått fra bortgjemte lokaler i utkanten av byen, til sentrum med vinduer ut mot gaten og tydelig profilering. Norges første utstilling om dette, «Skeivt uteliv – i Norge 1950-2017», åpnet i fjor sommer på Kulturhistorisk museum i Oslo. Utstillingen vises til november. Under Regnbuedagene er utstillingen åpen kl. 10–17, med omvisninger, hver dag og det er gratis inngang. Universitetsmuseet, Muséplass 3.

Les mer her: Skeivt uteliv i Bergen

Kl. 22: Tropical Party med Club Loca

Dj Papi og Caliente er tilbake på Fincken med Club Loca og sexy dancehall, deilig reggae og reggaeton. Aldersgrense 20 år, kr. 100. Nygårdsgaten 2a.

Oppdatert info og program: bergenpride.no