Romantikk og homovulkan

Publisert

På Maksitaksi er hele helgen queer, på Vulkan gjenoppstår G Club og hos Exit kan du bli hypnotisert. Fredag 14. februar er det Valentines dag, og det skal markeres på Maksitaksi.– Det er en kjent sak at valentindagen ikke alltid er så lett å feire. Hvis du er på date kan det bli ansett som veldig seriøst, og hvis du er alene tenker du kanskje at det er best å holde seg hjemme. Men ikke i år, sier Kaja Glenne Lund hos Maksitaksi. Maksitaksi åpner dørene for alle som vil ha en queer valentindag, eller kveld om du vil.– Vi skal ikke feire tosomheten. Kjærlighet er for alle, så kom alene, med en date eller med flere dater på en gang. Vi setter ingen grenser, sier Glenne Lund. Men det siste stemmer ikke helt.– Nei, vi har noen grenser hos oss. Maksitaksi og queer valentine er en frisone og et trygt sted hvor man skal slippe sexisme, rasisme, homofobi og normativitet. Respekt er et nøkkelord. Ingen fest uten musikk og denne kvelden blir det en gjenforening. Dj-duoen som arrangerte det skeive konseptet Upopulær, fra 2007 til 2009, dj Wenx og dj Mattyboy har reunion på Maksitaksi. Mange kjenner dj Wenx som en av hjernene bak klubben FYC. I tillegg spiller dj Frank fra Queerdo denne kvelden. Dørene åpner kl 22. Kr 50 i døra og aldersgrense 20 år.Maksitaksi, St.Olavsgate 23, inngang Pilestredet

Homovulkan

Lørdag 15. februar inviterer G Club til en real homovulkan. Det skjer et år etter at G Club åpnet som fast lørdagsklubb på Diplomaten. Nå har gutta vendt nesen mot Vulkan og gjenoppstår som månedsklubb.– Vi startet jo for mange år siden som månedsklubb på Latter, og har hatt fester på Oak, Stratos, Rockefeller, Rådhusplassen og andre steder. Nå gleder vi oss stort til å gå tilbake til eventformatet, sier Fredrik Havstein til Blikk Nett. Det er Vulkan Arena som er G Clubs nye hjem.– Det er også vår største venue så langt. Vi hadde lyst til å komme oss litt ut fra trange nattklubber, og heller tilby publikum en kveld med et enormt, åpent lokale. Med massiv lyd, og konsertlys. Dette blir en kveld for svett dansing, selv om det er plass til mingel og sjekking også. De som har vært på store homoklubber rundt i verden vil nok kjenne seg igjen. G Club har rett og slett blitt større og bedre. G Club finner du nå midt i Vulkan-området ved Mathallen. Det blir hithouse og homopop i hovedrommet med dj Superfredrik og venner, samt pop ups etter midnatt. I baren nede blir det cocktail disco og mingelbar. Dørene åpner kl 22. Kr 150 i døra og aldersgrense 20 år.

La deg hyponotisere

På Exit på Diplomaten blir det en annerledes klubbkveld lørdag 15. februar når den britiske hypnotisøren og komikeren Paul James kommer på besøk.– Paul har lang fartstid i underholdningsbransjen, og har jobbet over hele verden og for flere store cruiserederier, sier Gorm Gylterud hos Exit. Denne kvelden blir det fullt show og publikum kan være aktive deltakere.– Paul henter frem frivillige fra publikum og hypnotiserer de for så å få de til å gjøre de morsomste ting, som å tro at de har vunnet X-Faktor, at de har røntgensyn eller få de til å danse en sensuell Lambada, sier Gylterud til Blikk Nett. Gylterud forsikrer at ingen blir gjort narr av og lover at de frivillige vil få et minne for livet.– Hele showet vil bli filmet, og deltagerne vil få en DVD tilsendt i posten, sier han og frister med flere show og konserter utover våren. Dørene åpner kl 21. Gratis inngang og aldersgrense 20 år. Exit, Fridtjof Nansens plass 8, Oslo.

Homopropaganda

På Maksitaksi lørdag 15. februar spiller dj Deadswan musikk som er forbudt ifølge Russlands propagandalov og som ville fått Putin til å klikke i vinkel: homoelectrosexpropaganda med andre ord. Kveldens motto: Snyt familien! Bli soper! Kl 22, kr 50, aldersgrense 20 år. Maksitaksi, St. Olavs gate 23. Hør miksen her.
 
HOMOPOPAGANDA JUST DO IT by Reidar Deadswan Engesbak on Mixcloud