Skammens diskotek

Årets Pridelåt er signert Sam & Sky.

Publisert

Kickstart påska med årets Pridelåt. Sam & Sky var en soleklar juryfavoritt med den boblende og dansbare låta, «Skammens diskotek».

– Det var utrolig kult å bli kåret til årets Pridelåt, sier Sam & Sky i en pressemelding.

Duoen består av Sheila fra Loddefjord i Bergen og Stian fra Ullern i Oslo, som begge bor og jobber i Kristiansand.

- Oslo Pride og de andre pridene i Norge er noen av de beste festene. Det er helt fantastisk at musikken vår skal være soundtracket til tusenvis av dansende mennesker! Når vi i tillegg kan stå opp for LHBT-rettigheter, og tydeliggjøre vårt ståsted som stolte allierte, så betyr det veldig mye for oss, sier Sam & Sky.

Oslo Pride er meget fornøyde med årets Pridelåt

- Vi synes «Skammens Diskotek» er en upretensiøs sommerlåt som passer perfekt til Pride. Det er rett og slett en herlig skamløs låt, sier nestleder i Oslo Pride, Yonas Bennour.

Han ser frem til å se Sam & Sky opptre på hovedscenen i Pride Park under Paradeshowet lørdag 1. juli.

- Det kom inn hele 24 bidrag til årets Pridelåt. Bennour er utrolig fornøyd med at så mange dyktige artister ønsker å være med å gjøre en innsats for Pride i Norge.

- I år er første gang de ulike Pridene i Norge går sammen om å ha en felles nasjonal Pridelåt. Så vi tar med oss Sam & Sky på norgesturne rett og slett, sier Bennour.

Skammens Diskotek feirer livet og nuet.

– Det er en positiv låt som fra første sekund er umulig å ikke danse til. Skammens Diskotek er sommer, fest, felleskap og kjærlighet uten regler og begrensning, sier jurymedlem Heidi Marie Vestrheim.

Jurymedlem Per Kristian Trollvik er enig.

- Svett og fin. Den får meg til å ville marinere meg i Vodka-Burn og kline med alle, sier Per Kristian Trollvik kjent fra band som 22 og F.A.C.E.

Stolte av å støtte Pride

Sam & Sky sendte inn et bidrag fordi de ønsket å vise sin støtte og solidaritet med skeive i Norge.

- Det er vår plikt som medmennesker å stå opp for alle som opplever å få disse rettighetene truet eller tråkket på. Menneskerettigheter og friheten til å elske den man vil er hjørnesteinene i et godt og fritt samfunn. Selv om vi har kommet lagt i Norge og Skandinavia, så er vi langt fra likestilte på kryss av kjønn, kjønnsidentitet og seksuell legning, sier Sam & Sky.

I fjor så duoen at folk mobiliserte seg for å gi ekstra støtte til Skeive Sørlandsdager, den lokale Pride-markeringen i Kristiansand, som følge av en rekke hat-ytringer fra det høyreekstreme miljøet i byen.

- Det er ubehagelig å se at grupperinger med anti lhbt-budskap dukker opp i byen vår, men samtidig er motreaksjon fra lokalbefolkningen så utrolig vakker. Hatefulle postere og stickers ble revet ned, vi så støtteerklæringer og blomstrer på sosiale medier, og Sørlandet hever regnbueflagget til støtte for kjærligheten. Kjærligheten vinner - også på Sørlandet, avslutter Sam & Sky

Årets jury bestod av:

-Heidi Marie Vestrheim.

-Mira Berggrav Refsum og Ragna Solbergnes fra KUUK

-Per Kristian Trollvik fra 22 og F.A.C.E.

-Danielle Brogden fra Kildaphew

-Espen Andreas Haugland (fjorårets vinner)

Hør årets Pridelåt på Spotify her