Skeiv fadderdag

‪Er du ny student i Oslo? Bli med på Skeiv fadderdag lørdag 18. august.

Publisert

Under Skeiv fadderdag kan du bli kjent med skeive folk og det skeive utelivet i Oslo.

Det er tredje år på rad at Skeiv fadderdag arrangeres og i år er det et felles arrangement i regi av Skeivt studentforum, Skeiv Verden og FRI Oslo og Akershus lørdag 18. august. I år er Skeiv Ungdom også med på dagtidsprogrammet.

– Tanken bak Skeiv fadderdag er å gi studenter en god start på studietiden i Oslo. På en og samme dag kan du møte andre skeive studenter, skaffe deg nye venner og kontakter, og samtidig blir du kjapt kjent med det skeive utelivet i hovedstaden, sier leder i FRI Oslo og Akershus, Brita Brekke.

– På dagtid arrangerer vi «bli-kjent-leker» og vi byr på mat og alkoholfri drikke til alle som deltar. Om været er godt er vi ute i Festningsparken på Akershus festning, og om det regner trekker vi inn i lokalene til FRI, sier Stephen Adom, leder i Skeivt studentforum, som også er en av fadderne.

– Vi gleder oss til å bli kjent med folk på dagtidsdelen av arrangementet, som er alkoholfritt, sier Kristoffer Naas, styremedlem i Skeiv Ungdom Oslo og Akershus.

Fadderdagen er en miks av aktiviteter og en vei inn i et nytt miljø.

– Studietiden skal være trygg, og du skal ha det gøy underveis. Skeiv fadderdag gir en god start på dette, og samtidig blir man kjent med andre skeive og kan være med på aktiviteter sammen med Skeiv Verden, eller sammen med FRI, Skeivt studentforum eller Skeiv Ungdom, sier Lara Okafor, leder i Skeiv Verden Oslo og Akershus, og legger til at alle studenter ved høyskoler eller universiteter er velkommen.

Når Skeiv fadderdag glir over til kveld og natt er det klart for en innføring og liten runde - bar til bar - i det skeive Oslo.

Program - dagtid

Kl. 14: Skeiv fadderdag starter med introduksjonsrunde og velkomst ved fadderne. Oppmøte hos FRI i Oslo sentrum. Adressen er Tollbugata 24.

Kl. 14.30: I samlet flokk til festningsparken, rett rundt hjørnet fra FRI, og der blir det «bli-kjent-leker» i grupper. Om været er dårlig skjer dette i aktivitetslokalene hos FRI.

Kl. 16: Pause.

Kl. 16.30: Aktivitetene fortsetter med blant annet kostymekonkurranse og glitter til den store gullmedaljen. Arrangørene stiller med utstyr.

Kl. 17.30: Programmet på dagtid avsluttes og FRI Oslo og Akershus spanderer mat og drikke.

Kl. 18: Pause.

Kl. 19: Alternativ for alle som ikke kan delta på bar-til-bar-runde. Skeiv Ungdom inviterer til filmvisning og snacks i aktivitetslokalene i Tollbugata 24.

Program - kveldstid

(aldersgrense 20 år)

Kl. 20: Oppmøte på Cafe Sør i Torggata 11. Her blir det blant annet quiz. Ferden går videre i samla flokk og underveis gis tips og info om utesteder som er mer eller mindre skeive, queerfriendly, samt de som er fullt ut skeive.

Kl. 21: Cesar bar og cafe. Quizen oppsummeres og vinner kåres.

Kl. 22.30: Elsker. Etter moro på Cesar går så veien til Elsker, hvor alle tre etasjene og dansegulvene utforskes.

Resten av natta henger du med de du vil, og for noen går ferden videre til Girls Club Oslo som arrangerer fest i anledning Sommerøya i Skippergata 22.

Info: Skeiv fadderdag på Facebook