Skeiv på lørdag

Publisert

Pink liker å sjokkere. Med sitt tomboyaktige image har hun blitt mange lesbers våte drøm. Men hvor rosa er egentlig Pink?

Rosa Rebell

Fra Blikk nr. 3, 2004 Pink titter jentene under skjørtet på videoene sine, og går ikke av veien for litt lesbeflørting både privat og på jobb. Lekingen med tabuer er ikke noe nytt hun har startet med som popstjerne. Hun startet tidlig sin utagerende og rebelske stil. Pink, som er døpt Alicia More, og født 8. september 1979 i Philadelphia, USA, hadde en tøff oppvekst med dårlig selvtillit og stadig festing med mye dop. Men allerede som trettenåring startet hun sin karriere som korist i en rapgruppe, og fikk som femtenåring tildelt fem minutter hver fredag på scenen i en lokal klubb i byen. Her ble vokalisten oppdaget og tatt inn som medlem av r'n'b-gruppa Basic Instinkt. Senere ble hun også vokalist i gruppa Choice. Men ingen av disse slo an. Det var først som sin egen låtskriver og som soloartist at det lyktes Pink å få oppmerksomhet. Albumet «Cant take me home» våren 2000 slo godt an, og siden kom «Missundaztood» (2001) med blant annet superhiten «Get the party started». Og da hun kom med albumet «Try this» i fjor, satte det Pink for alvor på det musikalske verdenskartet. I en verden full av kjønnskarikerte og uttrykkløse syngedamer, fikk også lesbene fort øynene opp for Pinks androgyne og girlpower-utstråling.

Rebelsk dyreverner

Pink har sagt i intervjuer at det var musikken som reddet henne fra dopen i en alder av femten. Men festingen har hun i god rocketradisjon fortsatt med. Noe ikke minst hyppige overskrifter i aviser verden over vet å fortelle om. Som at Pink bet sin egen sikkerhetsvakt i sinne, så han måtte på sykehus. At hun gjerne vil ha gruppesex, samt at hun kastet ølflasker ut av bilvinduet mens hun viste finger'n til britiske journalister. De største overskriftene fikk hun likevel da hun sendte brev og refset britiske Prins William på grunn av hans stadige jaktturer til utlandet. «Jeg er forferdet over å høre at du jakter og dreper dyr for moro skyld. Hvorfor gjør du det? Var det en sånn vise-at-du-er-mann-greie?», skal Pink ha skrevet i brevet til tronarvingen. Hun har også engasjert seg aktivt i dyrevern gjennom organisasjonen PETA (People for the Ethical Treatment of Animals) og sier selv at det gir mening å hjelpe andre. For da blir hun mer enn bare en popstjerne. Pink har flere å takke for sin suksess. Hun lar seg inspirere av blant annet Madonna, Billy Joel og Janis Joplin. Hun har covret låter av Beck, og fått produsenthjelp av både Babyface og den lesbiske 4 non Blondes-vokalisten Linda Perry. Den eksentriske og svært seksuelt liberale artisten Peaches, senest ute med albumet «Fatherfucker», takket også ja til et samarbeid med Pink etter å ha avslått selveste Britney Spears.

Broren stakk av med dama

MTVnews kunne også fortelle at Pink var invitert til Madonnas jenteklining på MTV awards, sammen med Spears og Christina Aguilera. Pink hadde derimot ikke tid og takket nei. Først senere fikk hun vite at klining med Madonna var en del av showet. Til dette skal hun ha sagt at hun ikke hadde hatt noe imot å kysse popdivaen, men at hun ikke helt skjønner hvorfor media synes det er så fryktelig spennende med folk som kysser folk av samme kjønn. Ifølge nettsiden uk.gay.com, bekrefter Pink at hun har hatt et lesbisk forhold da hun var yngre. Men at forholdet ikke var langvarig fordi jenta hun var sammen med stakk av med broren hennes! Etter dette holder hun seg unna kvinner, sier hun. Så har hun da også kun datet menn de senere årene etter det pressen vet. Men dette har imidlertid ikke stoppet henne fra å bedrive lesbeklining i full offentlighet. Modellen Kristanna Loken skal, ifølge TV2, ha innledet til heftig kyssing på den eksklusive klubben Jimmy'z i september i fjor. Aguliera gikk irritert ut i pressen etter dette og anklaget Pink for å herme etter henne i alt hun gjorde, og at kliningen med Loken var et forsøk på å kopiere hennes «intimstund» med Madonna. Pink svarte ifølge uk.gay.com at hun kliner med jenter fordi hun synes kvinner er tiltrekkende. «Jeg liker å kysse kvinner. Kvinner er de mest sexy skapningene på jorda. I måten vi kler oss på og beveger oss på. Våre kurver og vår intelligens. Folk kan si hva de vil, men jeg har god smak. Bare se på den dama. Wow, hun er jo nydelig! Hva er galt med en 24 år gammel kvinne som viser sin seksualitet?» spør Pink. Ingenting, synes lesbene, og ser gjerne at hun fortsetter med det i framtiden. I sin nye musikkvideo, «Raise Your Glass» fortsetter Pink å fronte homosaka, og får neppe færre skeive fans av den grunn. Pink from About Me on Vimeo.