Skeive Filmer i dag

Publisert

Stort utvalg av skeiv film i dag. Fra svensk komedie til mørk humor fra Israel. I tillegg spennende dokumentarfilmer om kunstnerduoen Elmgreen og Dragset og filmskaperen Bruce LaBruce. Gå heller ikke glipp av moroa når Fire og Skeive Filmer inviterer til åpningsfest på Ice Bar.

Program lørdag 17. september

 

Kl 13:

Beginners

Kl 14:

Fire År Til

Kl 15:

Joe + Belle

Kl 16:

How Are You

Kl 17:

Spork

Kl 18:

Fjellet

Kl 19:

Romeos

Kl 20:

Hit So Hard

Kl 21:

Codependent Lesbian Space Alien Seeks Same

Kl 22:

The Advocate For Fagdom

Beginners

Oliver treffer den direkte og uforutsigbare Anna kun måneder etter at han har mistet sin far. Den nye kjærligheten gjør at Oliver overstrømmes med minner av sin 75-årige far Hal, som etter 44 års ekteskap kom ut av skapet som homofil og deretter levde et rikholdig, vitalt og stormfullt liv.

Fire år til

David Holst er godt gift, populær leder for Folkpartiet og på god vei til å bli Sveriges nye statsminister. Men så går de fleste vellagte planer i vasken. Først taper Folkpartiet for venstresiden, og så oppstår søt musikk på helt feil side av partigrensene. Martin er statssekretær for Socialdemokraterna og på mange måter den siste personen David burde falle for. Men hjertet vil det hjertet vil, uavhengig av politiske ståsteder.Björn Kjellmann og Eric Ericson briljerer i denne svenske sjarmøretappen av en komedie om politiske og romantiske komplikasjoner.

Joe+Belle

Livet blir umiddelbart mer komplisert når dopdealeren Joe møter Belle, en svevende, suicidal psykopat, i denne mørke komedien...Etter en fatal ulykke i Joes leilighet i Tel Aviv må jentene kvitte seg med et lik, og dette er begynnelsen på en ellevill reise gjennom byens gater, hvor de, i tillegg til å måtte unngå politiet, oppdager kjærligheten.Et røft, men allikevel følsomt – for ikke å glemme absurd – portrett av livet i dagens Israel.En imponerende debut fra manusforfatter, produsent, skuespiller og regissør Veronica Kadar!

How Are You

Danske Michael Elmgreen og norske Ingar Dragset har på rekordtid blitt to av den moderne kunstscenens mest anerkjente artister. Denne dokumentaren følger paret, som utfordrer publikums hverdagsliv med sin uærbødighet og humor, på vei mot de|res utstilling på den nordiske paviljongen på Venezia-biennalen i 2009. Underveis får vi også et glimt av deres historie sammen, fra de traff hverandre i 1995, med like doser frustrasjon og suksess.

Spork

Spork er ikke som andre tenåringer. Det er ikke lett å passe inn på high school når man ikke har de rette klærne eller det rette håret. På toppen av det hele er hun interseksuell. Men til tross for simple triks fra erkefienden Betsy Byotch og hennes posse, lar ikke Spork seg knekke så lett. Hun får en uventet alliert i trailer park-naboen Tootsie Roll, som introduserer henne for dansegulvet på Booty Ball Room. Med fornyet selvtillit setter Spork og Tootsie Roll seg som mål å vinne skolens dansekonkurranse.Spork er regissør Ghumans debutfilm basert på en kortfilm ved samme navn. En fantastisk fornøyelig feel-good film med stort hjerte - og et fabelaktig soundtrack!

Fjellet

Nora og Solveig er tilbake i fjellheimen hvor de hadde en traumatisk opplevelse to år tilbake. I stedet for å dele og være tilstede i det vonde sammen med Solveig, har Nora lukket seg for henne og holdt det på avstand. Solveig har derfor tatt initiativet til det som blir en lang og vond tur inn i det vakre og ville landskapet, hvor forholdet settes ytterligere på prøve.Fjellet er en film om sorg og forsoning, der vi etter hvert kommer svært tett på de to kvinnene og avdekker dype sår, skam og fortvilelse. Det er også en film om håp og hvor langt mennesker er villige til å gå for hverandre. Om hvilke kamper man kan møte sammen og hvilke man må kjempe alene.

Romeos

20 år gamle Lukas flytter til Köln og tar sine første steg i byens homsemiljø. Der møter han Fabio som er alt Lukas ønsker å være: Kjekk, muskuløs og utadvendt, med et element av fare rundt seg. Fabio viser en åpenbar interesse for Lukas, og alt ligger til rette for en het sommer. Men Lukas skjuler en hemmelighet som han frykter vil ødelegge alt. Han er i ferd med å gjennomføre sin forvandling fra kvinne til mann, og akkurat hvordan vil det påvirke hans forhold med Fabio?Usedvanlig godt fortalt om det å finne sin egen identitet, og med gnistrende kjemi mellom de to hovedrolleinnehaverne.

Hit So Hard

Hit So Hard er et kompromissløst og hardtslående portrett av livet til trommisen i Courtney Loves band Hole, Patty Schemel, hvor vi følger henne fra helvete og tilbake under bandets glansdager.Hun vokste opp på et lite sted utenfor Seattle, vel vitende om at hun var "annerledes", men lite ante hun at hun en dag ville havne på coveret av Rolling Stone. Enda mindre at hun en dag kunne miste alt hun hadde jobbet for – for i likhet med kompisen Kurt Cobain, havnet Patty på den mørkere siden av rockeverdenen.En dokumentar uten sidestykke og et inngående bilde av et av 90-tallets mest kontroversielle band.

Codependent Lesbian Space Alien Seeks Same

Tre lesbiske aliens blir sendt til jorden på et spesialoppdrag og havner i New York, hvor de starter letingen etter den store kjærligheten. Den ene av disse, Zoinx, treffer ganske snart Jane, en ivrig, om enn noe naiv, ansatt i en papirforretning, som er fullstendig uvitende om at hun dater en utenomjordisk kvinne.Samtidig er to sortkledde agenter i hælene på dem – men hvem er det som skjuler den største hemmeligheten?Dette er årets komedie: en herlig blanding av hysteriske scener og klassiske B-film effekter som bekrefter at lesbisk kjærlighet er fullstendig intergalaktisk.

The Advocate For Fagdom

Bruce La Bruce har blitt kalt det meste: Uredd, revolusjonær, spekulativ, kontroversiell, irriterende og pornograf. Blant annet. Enten du elsker eller hater filmene hans, er det ingen vei utenom det faktum at han er en filmskaper som konsekvent utfordrer bransjen og sprenger grenser. I denne intime og avslørende dokumentaren, med intervjuer med John Waters, Gus van Sant, Harmony Korine og BLAB selv, blir vi kjent med mysteriet La Bruce, samtidig som vi får ta del i hans kreative prosess. Intervuene kombinert med arkivbilder gir oss et autentisk portrett av en mann som stadig beveger seg mellom punkholdninger og ekstrem fornuft. Alle filmer vises på Cinemateket, Dronningens gate 16.Billetter kr 75 kjøpes på Cinemateket, eller via Cinematekets nettsider.Obligatorisk festivalkort til kr 50 kjøpes på Cinemateket/Filmens Hus. Kortet er gyldig på alle Skeiv Søndag-visninger og Skeiv Weekend under Skeive Dager.

Skeive Filmer Åpningsfest

I lykkelig samarbeid med Fire ønsker Skeive Filmer velkommen til den 21. festivalen i rekken og markerer det med fest på Ice Bar. Djs, loungebar i 1. etg. og den sedvanlige Fire-atmosfæren i 2. etg., samt en performance fra en av verdens fremste drag king / transartister for tiden; årets jurymedlem Océan LeRoy. Lounge: Øyvind Rones (Indieseksuell). Fire Club: Grandma & Alex Cornfield (Grandmas Funkyard). NB! Gratis inngang før midnatt med billettstamme fra filmene fre. 16. & lør. 17., ellers kr 100 med billettstamme / Skeive Filmers Festivalkort. Ordinær pris: kr. 150. Aldersgrense 20 år. Kl 21 - 03Kristian V' gate 12

Se også:

skeivefilmer.no