Skeive musikkidoler møtes

Det amerikanske musikkmagasinet Billboard har samlet et knippe skeive artister for å snakke om pride, åpenhet, idoler og erfaringer med å være åpent skeiv i musikkbransjen.

Publisert

Det amerikanske musikkmagasinet Billboard har samlet et knippe skeive artister for å snakke om pride, åpenhet, idoler og erfaringer med å være åpent skeiv i musikkbransjen.

Billboard satte seg ned med Adam Lambert, Hayley Kiyoko, Tegan Quin, ILoveMakonnen og Big Freedia i anledning Pride Summit, som ble arrangert tidligere denne måneden i Hollywood, USA. Pride Summit var organisert av Billboard og Hollywood Reporter og tema lhbtqi-miljøet og deres erfaringer innen musikk, media og underholdning.

Alle paneldeltagerne er skeive artister og de utveksler erfaringer de har som åpent skeiv og forteller hvordan de bruker plattformen de har som artister til å løfte lhbtqi-saken. De snakker også om ulike former for aktivisme og om hvordan de har taklet homofobi i karrieren.

Tegan Quin

er en del av duoen Tegan and Sara. De kanadiske søstrene har solgt til gull i Canada og preget amerikanske og europeiske hitlister i mange år. Musikkarrieren har gått rett oppover siden tvillingsøstrene for egen maskin ga ut albumet «Under feet like ours» i 1999. Året etter kom deres offisielle debutplate «This Business of art». Men det var med albumet «So Jealous» i 2004 at det tok av for tvillingparet. I september er de aktuelle med albumet «Hey, I’m just like you».

Big Freedia

fra New Orleans er den store stjernen innen musikksjangeren Bounce. Hun ble kjent for hitlåtene «Azz Everywhere» og «Gin in My System» i 1999. Sistnevnte låt ble så populær at du selv i dag kan gå inn på en hvilken som helst bar i New Orleans og rope «I got that gin in my system», hvorpå du vil få «Somebody gon’ be my victim!» ropt tilbake. Big Freedia har også en egen realityserie.

Adam Lambert

er en amerikansk sanger som ble superstjerne da han kom på 2. plass i «American Idol» i 2009 og kan skilte med å være den første homoseksuelle mainstream-artisen lansert av et stort plateselskap i USA. Men det var den gang. I sofasamtalen ser Lambert tilbake på karrieren og kan konstatere at ting endrer seg. Lambert slipper albumet «Velvet» i september og er også travelt opptatt med å turnere sammen med Queen.

Hip hop-artisten

ILoveMakonnen

er en av få åpne artister innen sin sjanger. Han kom ut i en twitter-post i 2017. Han har samarbeidet med artister som Lil Peep og XXXTentacion. Han slapp debutalbumet «ILoveMakonnen» på plateselskapet til Drake i2014, men brøt med selskapet året etter. I juni i år slapp han EPen «M3» på Warner.

Sofapanelets siste deltager er

Hayley Kiyoko

, også kjent som skeives lesbiske Jesus. Kiyoko slo gjennom som artist med singelen «Girls Like Girls» som gikk viralt i 2015. Som tittelen antyder har hun vært tydelig på sin skeive identitet, og har blitt et lhbtqi-idol. Hun har også spilt i filmer som «Insidious: Chapter 3» (2015) og «Jem and the Holograms» (2015», samt tv-serier som «The Vampire Diaries» og «The Fosters». I 2017 plasserte Rolling Stone henne på listen over «10 Artists You Need To Know».

Se sofasamtalen med Hayley Kiyoko, Tegan Quin, ILoveMakonnen, Big Freedia og Adam Lambert her:

Powered by Labrador CMS