Skeivt på Black Box

9. til 18. mars er det duket for Oslo Internasjonale Teaterfestival med litt skeivt snadder.

Publisert

Nigeriansk-amerikanske Jaamil Olawale Kosoko presenterer forestillingen #negrophobia på Black Box 12. og 13. mars i anledning Oslo Internasjonale Teaterfestival. Kosoko, som opprinnelig kommer fra Detroit, er en koreograf og performancekunstner bosatt i Philadelphia og New York City.

Med «#negrophobia» undersøker Kosoko den erotiske angsten knyttet til den svarte kroppen i amerikanske samtid. Forestillingen avdekker motstridende følelser av lyst og frykt og omhandler temaer som sorg, kvinneforakt, transidentitet og svarte, patriarkalske konstruksjoner av maskulinitet. Sammen med performancekunstneren og danseren IMMA,  og komponist Jeremy Toussaint Baptiste presenterer Kosoko en forestilling, en forelesning og et rituale på en og samme tid. «A foray into the dramatic and vulnerable elements of identity,» skriver magasinet Interview om Kosokos forestilling.

Multikunstneren

Ivo

Også den bulgarske, kritikerroste koreografen og sangkunstneren Ivo Dimchev holder konsert på Black Box 18. mars. «Songs From My Shows» er live opptredener med den originale musikken fra Dimchevs forestillinger de siste ti årene, presentert som selvstendige verk.

Med sine dristige og provoserende arbeider og sin fantastiske stemme har Ivo Dimchev de siste årene erobret den europeiske scenen. Arbeidene hans er en ekstrem og fargerik blanding av performancekunst, dans, teater, musikk, tegninger og fotografier. Multikunstneren har mottatt en rekke priser, og arbeidene hans vises over hele Europa og Sør- og Nord-Amerika. Dimchev har spilt på Black Box teater flere ganger med verk som X-On og P prosjekt.

Ivo Dimchev «Songs From My Shows»
Ivo Dimchev «Songs From My Shows»

Etter forestillingen 18. mars inviterer Black Box til avslutningsfest for teaterfestivalen.

«#negrophobia», Jaamil Olawale Kosoko, 12. - 13. mars, «Songs From My Shows» Ivo Dimchev, 18. mars, Black Box, Marstrandgata 8, Oslo. Mer info: blackbox.no