Sondre Lerche til Pride Park

Erstatter Rebel and A Basketcase i Pride Park fredag 30. juni.

Publisert

Rebel and A Basketcase må dessverre avlyse konserten i Pride Park, men Oslo Pride har funnet en verdig erstatter.

Sondre Lerche stepper inn på kort varsel og sammen med Oslo Fagottkor, allsang med Ingrid Bjørnov vil han sørge for ekstra god stemning i Pride Park fredag 30. juni.

Sondre Lerches siste album «Pleasure», ble av Morgenbladets anmelder beskrevet som «den mest nyskapende norske popproduksjonen som har truffet platespilleren på lang tid,» og har mottatt de mest entusiastiske anmeldelsene så langt i Lerches allerede omfattende karriere.

Sondre og hans usedvanlig fleksible og dynamiske band har nylig tilbakelagt en storslagen Pleasure turné som har tatt turen innom over 40 spillesteder i Norge og like mange i USA, Europa og Japan. Det er altså et topptrent band som runder av Pleasure-året på Oslo Pride i juni.

– Vi er utrolig stolte av årets Oslo Pride program. Det viser hvor godt opplegg vi har at artister som Sondre Lerche, Oslo Fagottkor og Ingrid Bjørnov ønsker å bidra i Pride Park, sier leder av Oslo Pride, Fredrik Dreyer.

Han påpeker at selv om de store headlinerne er viktig, er han ekstremt stolt av årets program i sin helhet.

– Oslo Pride har virkelig noe for enhver smak. Fester, debatter, work shops, kunst og kultur, forteller Dreyer.

– Vi har et veldig godt og variert program. Både i Pride Park og på Pride House. I tillegg skal Skeive kunstnere har sin største Pride utstilling, med flere kulturelle innslag under Priden, avslutter Dreyer.

Lerches bromance

Sondre Lerche slapp i mars i år en musikkvideo til låta «Serenading In The Trenches», regissert av Evan Savitt, hentet fra albumet «Pleasure».

Musikkvideoen er ladet med homoerotikk og i et intervju med det amerikanske magasinet OUT forteller Lerche at han leker med en rekke symboler som han opplever er eksotiske.

«Jeg er ikke aggressiv av natur, Ikke er jeg voldelig eller konfronterende, men jeg finner ofte en måte å bruke de kvalitetene i musikken min. Jeg har et nært forhold til bandet mitt, og spesielt trommisen min, David Heilman, som jeg har med i musikkvideoen,» sier Lerche til OUT.

«Vi har et nært forhold i musikken, som mennesker og som artister – og han er i seg selv en ”larger-than-life»-karakter. Jeg ville lage en video om ham og om forholdet oss i mellom.»

Oh what a beautiful boy child

Oh boy, the man of my dreams

Oh what a big boy, what a boy child

Oh man, oh boy, what a dream

Oh boy, you’re preaching to the wrong choir I know what’s up, my time is up

I know what’s up, my time is up

Sondre Lerche «Serenading In The Trenches»

«Serenading In The Trenches» oser av intimitet og forholdet mellom Lerche og Heilman er intenst.

«Jeg ville leke med romantiske forhold, seksuelle forhold – og også en slags far og sønn greie. Målet var å se nærmere på veldig nære relasjoner mellom menn,» sier Lerche og forteller at han er veldig fornøyd med resultatet.

«Musikkvideoen er en hyllest til forholdet vi har. Det er ikke ofte man ser slike videoer, spesielt ikke fra artister som er heterofile. Folk er ofte så redd for å vise følelser mellom menn, enten det er romantikk eller vennskap. Derfor følte jeg det ville være en fin ting å feire det i en låt.»

Oslo Fagottkor med Pride-turné

I år skal også Oslo Fagottkor på Pride-turné og drar i gang med en skikkelig festaften i Pride Park fredag 30. juni!

– Endelig får vi oppfylt drømmen om å ha eget show i Pride Park og vi lover som alltid å gi publikum gåsehud der de minst venter det. Vi har pakket med oss alt vi har av kostymer og stæsj, kan fagottene fortelle.

De byr på nye låter, fete arrangementer, levende orkester, høye hæler, røde rulleskøyter, glitter, stas, strutsefjær og rause mengder musikk-komikk.

Allsang med Ingrid Bjørnov

I tillegg til spennende melodier fra Lerche og glitter og glam fra Oslo Fagottkor kan vi også by på jovial allsang med energiske Ingrid Bjørnov.

Rikspianist Bjørnov gjentar suksessen fra 2012 og inviterer til utadvendt sang alle kan synge med til, med spesialtilpasset repertoar i Pride Park. Her er det bare å rense strupen.

Mer info: oslopride.no