Svett på nett: Christian Møllerop

Publisert

Christian Møllerop har gjort svenske av seg og er nestleder i RFSL i Sverige. Han avslutter sommeren med Stockholm pride som begynner 1.august.  

Navn:

Christian Antoni Møllerop

Alder:

30 år

Gjør til daglig:

Nestleder i RFSL - Riksförbundet för homosexuellas, bisexuellas och transpersoners rättigheter (LLHs søsterorganisasjon i Sverige).

Akkurat nå befinner jeg meg:

Akkurat nå befinner jeg meg i Alanya i Tyrkia.

Hvor svett er du akkurat nå?

Veldig svett! Må vi prate om det? Her i Tyrkia er det mellom 40 og 50 grader, det vil si - veldig varmt! Jeg trodde faktisk ikke det var mulig så svette så mye.

Hvor skeiv er sommeren din?

Sommeren startet med Skeive Dager i Oslo. Det er jo ganske skeivt. Jeg er jo på ferie så jeg har lagt igjen regnbueflagget hjemme. Her i Tyrkia så skal man jo være litt forsiktig med å skeive helt ut, men litt skeivt blir det jo når man sosialiserer med de lokale skeive heltene. Sommeren avsluttes med Stockholm Pride. Det er veldig skeivt, faktisk noe av det skeiveste jeg gjør under sommermånedene. Stockholm Pride er fra 1 – 7 august. Kom dit!

Ditt sommerparadis?

Jeg har flere sommerparadis som kan nevnes, men siden du nettopp har spurt meg om hvor skeiv min sommer er og skeivheten i svaret kanskje ikke var skeivt nok så kan jeg jo si at Mykonos er ett sommerparadis for en homogay-person som meg, med både fest og vakker gresk arkitektur. Når det er sagt så har jeg også en forkjærlighet til Balkan og kan på det varmeste anbefale Dubrovnik i Kroatia og Igalo i Montenegro, men dette er altså ikke stedene man reiser til om man vil skeive helt ut, da drar man til Mykonos eller Sitges.

Beste sommerminne?

Jeg har mange gode sommerminner og det er vanskelig å trekke frem et minne som kan sies å være det beste minnet. Men jeg har hatt en opplevelse her nede i Tyrkia som har vært veldig fin og går inn i rekken av de beste sommerminnene. Jeg traff på to søte tyrkere på en bar her nede og det førte til at jeg ble invitert hjem till familien til en av dem på middag dagen etterpå. Det var en tyrkisk helaften med middag, bestemor, bestefar, mor, far, seks unger, to hunder, en hane, tre høns, en gås, meg og søtnosene. Veldig, veldig koselig! Og utover det så har tyrkerne vist meg byen og sett til at det har blitt dagbading, strandvolleyball og nattbading. Finfin sommer i all enkelthet.

Hit drar jeg aldri tilbake?

Napoli! Når jeg var i Napoli for en del år tilbake kjørte taxisjåførene i motsatt kjøreretning på motorveiene, lurte deg for masse penger, mafian skjøt i luften med pistoler ut av bilvinduene og byen var full av søppel. Ingen snakket engelsk og det som kanskje gjorde reisen verst var at to nordmenn, som jeg reiste med ble arrestert fordi de ikke hadde stemplet bussbilletten. De satt hos politiet som ikke pratet engelsk i tre timer og forsøkte forklare at dette var en feil på grunn av dårlig informasjon. Så mine råd er: 1. Ikke reise til Napoli, 2. Må du reise, husk å stemple bussbilletten, 3. Tro ikke at du får hjelp om du ber om det. 4. Forsøk å fortrenge tutende biler og skrikende menn som skyter med pistoler i luften mens politiet står og ler.

Beste sommerlåt?

Jeg har en tendens til å følge strømmen og digge med nesten uansett hvilken musikk som spilles.

Hva leser du?

Jeg leser en biografi om den franske generalen og senere presidenten Charles De Gaulle av Knut Ståhlberg. En fantastisk bok som gir spennende perspektiver på hendelser og personer som gjennom det siste århundret har formet vår tid.

Hvor smaker utepilsen best i sommer?

Stranda – med tanke på hvor varmt det er her nede gjør en kald pils underverker og smaker så fantastisk godt.

Din heteste sommerflørt?

Sommerflørter skal være forutsetningsløse og da fungerer det ikke å komme med en liste på hvem, når, hva og hvordan. Så derfor vil jeg ikke fortelle deg det. Altså fordi personen da vil få vite at han defineres som min heteste sommerflørt og kjedelig for mine framtidige potensielle hetere sommerflørter. Men jeg kan si at det var sykt hett, på mange ulike måter!

Hvem ville du helst hatt med deg på den øde sommerøya?

Bare et prakisk spørsmål først, er jeg på den øya fordi vi har strandet der fordi at båten sank? Det vil si potensiell tvangssosialisering med en random fyr som man kanskje egentlig ikke liker, eller var det fordi jeg fikk ta med meg drømmemannen, eller flere drømmemenn på en øde øy der jeg, og bare jeg er midtpunktet? Altså, jeg tar gjerne med meg en eller flere drømmemenn på en øde øy. Hvem det er vil jeg ikke fortelle offentligheten, men det er flere på listen og noen av dem tror jeg allerede vet det. De eller den har bare ikke tatt hintet ennå...

Mat og drikke?

Reker og hvitvin helt klart! Kan også legge til grillet laks som en favoritt.

Hva er du minst opptatt av om sommeren?

Penger.

Favoritt fritidssyssel om sommeren?

Lese og ligge på stranda. Vin og god mat er heller ikke å forakte.

Hva bader du i?

Jeg bader helst naken. Men siden det å bade naken ikke sømmer seg her nede så forsøker jeg desperat å være het i helt ordinære svarte badebukser fra H&M.

Klarer du virkelig å slappe av?

Det tok en uke innen jeg klarte å la være å sjekke mail og la være og ta med meg telefonen på stranda. Men, nå slapper jeg veldig av og synes det er litt synd at jeg skal hjem igjen allerede neste uke.

Hvor homopolitisk føler du deg om sommeren?

Akkurat nå er jeg veldig lite homopolitisk det var litt av poenget med å reise på ferie i to uker. Men det skal jo sies at mens jeg er her nede sitter jeg å skriver på et kapittel i en bok jeg er medforfatter i med deadline 10 august om eldre lhbt personer som kommer ut til neste år. Så helt fri for homopolitikk er jeg ikke.

Hvem unner du et realt mageplask i sommer?

Den svenske sosialministeren Göran Hägglund fra Kristdemokraterna. Han gjør hva han kan for å stoppe alle homopolitiske saker som RFSL jobber med og han gjør hva han kan for at ingenting skal skje med lovverket som regulerer transpersoners rettigheter og tillgang til helsetjenester. Det er trist at en minister som Hägglund har ansvaret for nesten alle de homopolitiske sakområdene vi jobber med, transpersoner, hivpositive, familiepolitikk osv. Hans motstand gjør at veldig mange saker blir liggende og ingenting skjer selv om majoriteten i regjeringen støtter oss i mange av våre krav. Han fortjener et mageplask, et gedigent mageplask!   Blikk Nett gjør oppmerksom på at spørsmålene er besvart før terrorangrepene 22.juli.