Svett på nett: Jon Ole Wist

Publisert

Høyrepolitikeren satser på en plass i Oslo bystyre og bruker sommeren til å samle stemmer.

Navn:

 Jon Ole Whist

Alder:

 34

Gjør til daglig: 

Det går mye i Høyrepolitikk, jeg satser på en plass i Oslo bystyre fra høsten, men til daglig jobber jeg som forhandlingsjurist i Legeforeningen.

Akkurat nå befinner jeg meg: 

På farten til NYC. Det blir med den ene uken utenlands i sommer.

Hvor svett er du akkurat nå?

Akkurat nå går det greit, har lett gjennomtrekk i leiligheten, og det er et par timer siden jeg tråkket meg hjem fra jobb. Blir nok verre på tredemøllen på SATS i morgen tidlig!

Hvor skeiv er sommeren din? 

Perfekt balansert mellom rosa skyer, rosa bobler og rosa reisemål.

Ditt sommerparadis?

Jeg er veldig svak for Nord-Italia, Comosjøen og Gardasjøen. I Norge må jeg svare Lillehammer, nærmere bestemt Åltjernet – seterløkker, skog, myrer og sauer.

Beste sommerminne?

På topp-ti listen kommer i hvert fall bilturen Oslo-Måløy i fjor. Flott natur, god mat og gode venner – blir ikke bedre enn det!

Hit drar jeg aldri tilbake?

Cleveland, Ohio. Var på biltur gjennom USA med en kompis, og endte i "The Mistake On The Lake", kjørte raskt videre.

Beste sommerlåt?

Uten tvil "Sommerlykke" med Sterk, Naken og Biltyvene. Jeg kan praktisk talt kjenne smaken av kald pils og solbrun hud når jeg hører den sangen.

Hva leser du?

Jeg har alltid et par bøker gående, nå er det Ken Follets "Fall of Giants" og Amartya Sen "The Argumentative Indian". Den første er hakket mer lettlest enn den andre, men sitter man på uteservering og leser er det andre ting som konkurrerer om oppmerksomheten.

Hvor smaker utepilsen best i sommer?

Svaret må bli Oslo; Alexander Kiellands plass eller Amundsen i Stortingsgaten.

Din heteste sommerflørt?

På en seilbåt som duppet rundt Whitsunday Islands, startet om bord og ble rundet av i land to dager senere. Han hadde en veldig sjarmerende britisk aksent.

Hvem ville du helst hatt med deg på den øde sommerøya?

Stoltenberg, Jensen, Solberg og Halvorsen – så kunne vi fått en lokalvalgkamp om lokale temaer, alternativt har jeg en hunk i tankene!

Mat og drikke? 

Sommer er skalldyr og hvitvin!

Hva er du minst opptatt av om sommeren?

Sport, men det er ikke så forskjellig fra resten av året.

Favoritt fritidssyssel om sommeren? 

Soltilbedelse med en god bok og iPhonen.

Hva bader du i?

Minst mulig.

Klarer du virkelig å slappe av?

Det hadde vært herlig å svare ja, men frem til 12. september kommer jeg til å bruke mesteparten av tiden på å samle stemmer for Høyre – og kumuleringer for meg selv. Av Høyres 65 kandidater er det kun 10 som har "sikker plass", de øvrige 55 er avhengig av personstemmer –og da har det ingen betydning om man er nummer 11 på listen, eller som meg nummer 63, en plass bak Julie Voldberg.

Hvor homopolitisk føler du deg om sommeren?

Homopolitisk vs Høyrepolitisk, hva er egentlig forskjellen? Også "rosa-velgere" har politiske interesser utover det tradisjonelle homopolitiske – landets beste skole, Osloskolen, kan bli ennå bedre, og med rekordtilflytting trenger vi nye t-baner, busser, trikker og tog.  Jeg tar ikke sjansen på at andre enn Høyre sitter i førersetet når det skal på plass.

Hvem unner du et realt mageplask i sommer?

Nina Karin Monsen – fra 10 meter'n i Frognerbadet. Det er rett og slett motbydelig, slik den "damen" holder på!