Svett på nett: Øyvind Rones

Publisert

Den skeive halvdelen i Indieseksuell, tilbringer mye av sommeren på Blå og høydepunktet kommer med sommerfesten 8.juli. Navn: Øvind Rones

Alder:

27

Gjør til daglig:

Jobber som musikkjournalist, redaktør i groove.no, bartender og driver klubbkonseptet Indieseksuell sammen med Kjetil Sandlund. Spiller også plater litt rundtomkring ellers, og tar en del bilder av musikk og folk.

Akkurat nå befinner jeg meg:

På hjemmekontoret med noen bunker plater stablet rundt laptopen som jeg skulle så gjerne hørt på, men med nyutgitte utgaver av alle Suedes skiver på plass så går det mest i Suede for tiden. Ikke at jeg klager.

Hvor svett er du akkurat nå?

Ekstremt lite svett egentlig. Bortimot ikke svett i det hele tatt.

Hvor skeiv er sommeren din?

Indieseksuell har en finfin og aktiv sommer på gang, så dette blir mest sannsynlig min skeiveste sommer noensinne – uten at det trenger å bety så mye. Høydepunktet blir uansett sommerfesten på Blå 8.juli sammen med Fire, så blir det forberedelser til Indieseksuell i Trondheim fredag 16. september, pluss litt DJ-jobber rundtomkring.

Ditt sommerparadis?

En kombinasjon av hjemstedet i Efjord, uteserveringen på Blå, Primavera Sound i Barcelona, Audunbakkenfestivalen og roadtrips ned langs kysten sør for Melbourne. Hadde det vært mulig med alt på en gang hadde det vært ganske så fint!

Beste sommerminne?

Komplett umulig å velge, det blir alt det nevnt ovenfor.

Hit drar jeg aldri tilbake?

Kos i Hellas. Morsom kompistur dit for mange år siden, men for et blodharry sted. Kan like gjerne dra til Strømstad.

Beste sommerlåt?

For øyeblikket må det bli Foster The People med Pumped Up Kicks - har prøvd i et halvt år å bli lei den låten nå uten å lykkes.

Hva leser du?

Artikler som skal redigeres og legges ut på groove.no for det meste for tiden. Innimellom takene prøver jeg å få tid til å endelig lese A Clockwork Orange – det er på tide for å si det mildt.

Hvor smaker utepilsen best i sommer?

Det er nesten på kanten til et dumt spørsmål – det er så klart uteserveringen på Blå!

Din heteste sommerflørt?

Jeg skjønner aldri at noen flørter med meg før det er for sent, så får bare håpe at neste gang det skjer så har jeg blitt klokere, eller at vedkommende forklarer meg at nå er det faktisk flørting på gang. Hjelper ikke at jeg ble snytt for gaydar da jeg gikk med på denne homodealen heller.

Hvem ville du helst hatt med deg på den øde sommerøya?

Måtte ha blitt Sufjan Stevens. FOR en stemme. FOR noen låter. FOR en mann!

Mat og drikke?

Pannekaker og melk. Jeg er en enkel sjel, tydeligvis.

Hva er du minst opptatt av om sommeren?

Minst av alt? Vel. Snø kanskje. Julenisser?

Favoritt fritidssyssel om sommeren?

Spiller Ultimate Frisbee så ofte tiden strekker til, og når man får samlet lag og spiller kamper ute i parken på sommeren, så blir det ikke stort bedre enn det.

Hva bader du i?

Bading er for det første en ekstremt sjelden begivenhet for min del, men da er det sikkert boardies det går i. Kanskje det bor en liten surfer i meg, selv om alle forsøk har tydet på det helt motsatte.

Klarer du virkelig å slappe av?

Absolutt ikke, jeg er en veldig rastløs person. Prøver å øve meg på avslapping når jeg kan, men jeg er fryktelig dårlig på det.

Hvor homopolitisk føler du deg om sommeren?

Jeg tror mitt homopolitiske engasjement i det store og det hele begrenser seg til Indieseksuell, i den grad det kan kalles homopolitisk. Homomusikkpolitisk i alle fall. Sånn går det vel når man er en stakkars musikknerd.

Hvem unner du et realt mageplask i sommer?

Ingen! Mageplask er forferdelig ubehagelig.