Tami T. Foto: Julian Curico.
Tami T. Foto: Julian Curico.

Tami T til Skeiv natt

Se den nye musikkvideoen «Princess» av Oslo Pride-aktuelle Tami T.

Publisert

Skeiv natt under Oslo Pride fyller årlig Rockefeller med skeive og festglade paradeslitne folk. Det er grunn til å tro at Rockefeller vil rakne i sømmene også i år, når Det Gode Selskab lager Oslo Pride-avslutningsfest lørdag 30. juni.

Avslutningsfesten tar i bruk hele Rockefeller, fra John Dee til takterrassen. Alle rom fylles med djs og artister og på hovedscenen i år står blant andre Tami T.

Svenske Tami T, som for tiden er bosatt i Berlin, ble for alvor kjent da hun kalte seg Tami Tamaki og leverte låta «I Never Loved This Hard This Fast Before» til den svenske filmen «Nånting måste gå sönder» (2014).

Regissør og manusforfatter Ester Martin Bergsmark fikk en real hitfilm på skeive filmfestivaler med filmen «Nånting måste gå sönder» (2014), og Saga Becker i rollen som Sebastian ble en prisbelønnet og hyllet skuespiller.

Låta «I Never Loved This Hard This Fast Before» har en sentral rolle i filmen og ble en undergrunnshit i queermiljøet med tekstlinjer som «Your words have a tendency to reach deep within/Touching my soul, penetrating my skin/You make my heart beat, steady as a clock/Your words touch as deep, and so does your cock/Your cock and your words, fills me with joy/Everything about you is perfect boy.»

Fra Göteborg til Berlin

28 år gamle Tami T kommer fra Göteborg og brukte tenårene sine i et punkband som spilte coverlåter av Blink 182. Da hun fylte 18 år fikk hun sin første datamaskin og begynte å lage egen musikk. I en alder av 26 jobbet hun ved samlebåndet i en fabrikk i Göteborg og forsto at det ikke var et blivende sted. Hun pakket sakene sine og flyttet til Leipzig i Tyskland. Det var der hun for alvor begynte å produsere glitrende elektronika og tok navnet Tami Tamaki.

I 2013 slapp Tami Tamaki sin første singel «I Never Loved This Hard This Fast Before», som med sin unike produksjon og video skapte en buzz i undergrunnen.

Etter debutsingelen har det kommet poplåter som perler på en snor fra Tami T. Blant annet slapp hun en remiks av «I Never Loved This Hard This Fast Before» skreddersydd for dansegulvet.

Dop, sex og SOI

Et gjennomgående tema i låtene til Tami T er sex. I låta «Strong Hands» syner hun «I gave you love and you gave me drugs/The nicest thing you ever gave to me/You left my chest with a broken heart/You left my pussy with an STD»

Tami T er en god representant for en ny generasjon sexpositive og grensesprengende queers, som når hun i «Eat Me When I Bleed» erklærer:

«If this was something men did it would be such a big thing in pornography you would see/Girls sucking out the last drop of blood from a dripping dick, painting lips red like lipstick/So eat me, in the name of equality».

Like mye som hun fascinerer oss med tekstuniverset sitt, så er Tami T også en opplevelse på scenen. Alene med datamaskin, effektbokser og mikser, skrur hun vellyd ut av høyttalerne. Hun går heller ikke av veien for å hente fram en strap on-dildo som kan brukes til å spille musikk på.

Tami T har samarbeidet med andre skeive artister som GNUČČI og ikke minst Fever Ray. Tami T skrev låta «A Part Of Us» sammen med Fever Ray til sistnevntes album «Plunge» – og Tami T varmet opp for Fever Ray på turneen som fulgte.

Feirer det pinlige

I dag slapp Tami T en ny musikkvideo. Låta «Princess».

«Å danse gjør at kroppen min føles fremmed. Dansing får meg til å føle meg klumsete. Dansing får meg til å føle meg så trans,» sier Tami T om låta.

«Denne låta handler om de store forventningene om å «opptre kvinnelig» som transkvinne, og det finnes ingen situasjoner hvor de forventningene er større enn på et dansegulv. Det er grunnen til at jeg laget denne koreografien og danser i videoen. Så til tross for at dansing føles forferdelig, så føles det også fantastisk. Låta og videoen er en feiring av det klumsete og en feiring av de pinlige og tullete dansene vi danser på soverommet.»

Tami T spiller på Skeiv natt på Rockefeller lørdag 30. juni.

Info: oslopride.no