Ti år med Parodi Grand Prix

Publisert

Parodi Grand Prix feirer tiårsjubileum med storstilt festforestilling i Grieghallen 15. november. MGP-stjernen Maria Haukaas Mittet gjester showet. For ti år siden ble Parodi Grand Prix født på Fincken i Bergen, men allerede første året vokste det seg så stort at finalen ble flyttet inn i Grieghallen. Siden da har arrangementet blitt gjennomført hvert år, og også fått kvalifiseringsrunder i Oslo, Trondheim og Stavanger i tillegg til Bergen.– Nå når showet fyller ti år, vil de beste innslagene fra de ti årene samles til en bukett av gode parodier, og vi vil kåre det beste av de beste innslagene gjennom tidene, sier produsent Kristian Nicolai Stakset-Gundersen.Totalt ti bidrag skal på scenen, og alle sammen endte på topp-tre i sine respektive år. Alle Parodi Grand Prix-byene er også representert på jubileet.

Fra etablerte til spirer

Deltakerne i Parodi Grand Prix er alt fra etablerte skuespillere, sangere og frilansartister til artistspirer som aldri har stått på en scene før. Tiårsjubileet vil inneholde de beste av disse.– Parodi Grand Prix har også tidligere blitt gjestet av etablerte Eurovision-artister. Charmed (Norge 2000), Baccara (Luxembourg 1978), Kikki Danielsson (Sverige 1982 og 1985) og Sandra Kim (Belgia 1986) har vært gjester på showet, forteller Stakset-Gundersen. Årets gjesteartist Maria Haukaas Mittet ble for alvor en stjerne i Norge, da hun i 2008 vant det norske Melodi Grand Prix med Mira Craigs «Hold on be strong». Den føk inn på førsteplassen på både VG-lista og iTunes-lista og ble en stor radiohit. Med femteplass internasjonalt og Norges til da desidert høyeste poengscore i Eurovision, ble Maria også en yndet favoritt blant Eurovisionfans over hele Europa.– 20. oktober gir Maria ut sitt femte album, og hun er derfor høyaktuell på tidspunktet hun gjester Parodi Grand Prix, sier Stakset-Gundersen.

Stadig flere tilreisende PGP-fans

Gjennom de siste årenes PGP-finaler har folkene bak Parodi Grand Prix opplevd at det har vært stadig flere tilreisende PGP-fans.– Derfor har vi fått en avtale med Bergen Basic Hotels som kan tilby våre gjester hotellrom til en svært god pris, opplyser Stakset-Gundersen.