Trixie Mattel x 2 = Oslo

«Anbefalt aldersgrense: +3. Batterier selges separat.»

Publisert

Sesong 9 av RuPaul’s Drag Race hadde nylig premiere og fansen får ikke nok av seriens dragdronninger. Fredag 7. april kommer Trixie Mattel, kjent fra sesong 7, til Oslo.

Tv-serien RuPaul’s Drag Race har gått fra å være en kultserie for spesielt interesserte til å bli et globalt fenomen. Den første sesongen ble sendt på den skeive tv-kanalen Logo i 2009, frontet av RuPaul. RuPaul må sies å være en av verdens mest kjente dragdronninger, kjent for superhitlåta «Supermodel (You Better Work)» (2009). Tv-serien er nå inne i sin 9. sesong.

Oslo, Bergen og Trondheim har hatt en rekke av Drag Race-dronningene på besøk de siste par årene. Og det har vært en suksess. I Oslo har stjerner som Courtney Act, Sharon Needles og Willem stått på scenen foran hylende fans. Bianca Del Rio har opptrådt på Regn buedagene i Bergen – og gjentar suksessen i år, sammen med Bob the Drag Queen. Trondheim hadde nylig besøk av Latrice Royale, som sjarmerte hele Samfundet i kne sammen med forloveden.

Fredag 7. april står Trixie Mattel for tur – med hele to show. For første gang får dragfans under 20 år en dose også. Showet «OMG! It’s Trixie Mattel!» finner sted på Teaterkjeller’n, Akersgata 38 i Oslo i regi av Thomas Anholt og G Club.

Hvem er så Trixie Mattel? Bak artistnavnet finner vi Brian Michael Firkus (28) fra Milwaukee, Wisconsin, USA. Han var en av deltagerne i sesong syv av RuPaul’s Drag Race, sammen Violet Chachki, som vant sesongen, Ginger Minj, Pearl, Miss Fame, Katya og mange flere.

Trixie Mattell startet med drag som 19-åring i en oppsetting av Rocky Horror Show. Dragnavnet tok han fordi stefaren hans brukte å kalle ham ”Trixie” fordi han var feminin og lekte med Barbiedukker og andre såkalte ”jenteleker.”

Etter Drag Race har Trixie Mattel slått seg sammen med Katya og gjør suksess med YouTube-serien «UNHhhh», samt at de begge opptrer på hver sin kant over hele verden.

Trixie Mattel har også hatt en gjesterolle i den amerikanske tv-serien American Horror Story, hvor hun dukket opp i finaleepisoden av sesong 6.

«OMG! It’s Trixie Mattel!», fredag 7. april, kl. 18 (aldersgrense 18 år) og kl. 21 (aldersgrense 20 år), Teaterkjeller’n, Akersgata 38, Oslo.

Mer info: «OMG! It’s Trixie Mattel!»

Bli bedre kjent med Trixie Mattel i dette intervjuet i Jonny McGoverns «Hey Qween»