Seth Bogart. Foto: Philip Cosores.
Seth Bogart. Foto: Philip Cosores.

Trollkrem på Ivars kro

Seth Bogart, Dynasty Handbag og Vaginal Davis besøker Ivars kro i Oslo 11. april.

Publisert

Trollkrem og Munchmuseet i bevegelse byr på Seth Bogart, Dynasty Handbag og Vaginal Davis på Ivars kro i Oslo onsdag 11. april.

Munchmuseet i bevegelse er et program med midlertidige kunstprosjekt av yngre kunstnere i museets nabolag– fra Tøyen til Bjørvika.

Som en del av kunstprosjektet inviterer kunstnerduoen Trollkrem publikum til å oppleve performancekunst i bydelen Grønland som de mener er et eksempel på et levende område der mennesker fra ulike kulturer og samfunnslag møtes i en helt særegen sameksistens.

I dette prosjektet som de har kalt «Trollkrem Import», trår duoen uredd ut i minefeltet, og inviterer publikum til fem sjangeroverskridende performancekvelder hver måned fram til og med juni, hvor de også stiller med egen flåte i paraden under Oslo Pride.

Onsdag 11. april inviterer de til et unikt talkshow der kjønnsoverskridende kunstnere underholder både førstegangsbesøkende og stamgjester på Ivars kro på Grønland. Publikum får møte Seth Bogart, Dynasty Handbag og Vaginal Davis, tre unike kunstnere og artister fra USA.

Seth Bogart, kjent fra band som Gravy Train!!!! og Hunx & His Punx, er så queer man kan bli og er kjent for sin unike miks av punk og plastikkpop. Jibz Cameron er kunstneren bak artistnavnet Dynasty Handbag som i over femten år har levert multimedia-performances som får deg til å gape av undring. Vaginal Davis er en levende legende. Davis kommer fra 80-tallets homocore-bevegelse og kan best beskrives som et kjønnsqueer-ikon.

Alt ligger med andre ord til rette for en kveld av de sjeldne når denne trioen inntar andre etasje på Ivars Kro i Grønlandsleiret sammen med Trollkrem.

– Med Trollkrem Import er Munchmuseet i bevegelse enda mer tilstede i nabolaget. Å vise performancekunst på uvante plasser langs Grønlandsleiret er nybrottsarbeid for et museum, sier kurator ved Munchmuseet, Natalie Hope O'Donnell.

Trollkrem Import, Ivars kro, onsdag 11. april, kl. 20, Grønland 14, Oslo. Mer info: munchmuseet.no og facebook.com/trollkrem