Ulydig hiphop

Miss Tati er første artist ut i konsertserien Ulydig.

Publisert

Ulydig er en ny konsertserie med kvinnelige og kjønnsnormbrytende artister innen hiphop og RnB i Skandinavia. Første konsert er 24. august og Miss Tati får æren av å åpne konsertserien.

Ulydig-konsertene gir kjente og ukjente artister en scene hvor de kan være ulydige på og arrangørenes visjon er å fremme mangfold på scenen så vel som innen hiphop-sjangeren. Konsertserien er et samarbeid mellom Det Norske Studentersamfund, Konsertforeningen Betong og Feministisk Forum.

Marte Gravem Isaksen, en av initiativtakerne til ULYDIG og direktør for Det Norske Studentersamfund ønsker å tilby både artister og publikum noe nytt på hiphop-scenen i Oslo.

– Målet er å gi en scene til kvinnelige og kjønnsnormbrytende hiphop-artister på vei opp. Gi dem spilletid og et større publikum. Vi skal gi studenter og andre interesserte rå og rimelige konsertopplevelser med artister de kanskje ikke har sett eller hørt før, sier Gravem Isaksen.

Attitudeproblem

Det er ingen tvil om at hiphop-scenen i Oslo sårt trenger mer mangfold ifølge Ulydig.

– Vår visjon er å fremme mangfold på scenen så vel som innen sjangeren, samt invitere kunstnere til å gjøre konsertene enda rikere, sier Sara Vienna, leder av Feministisk Forum og en av initiativtakerne.

Den skeive rapperen Big Daddy Karsten er en artist som har tilført mangfold til scenen i Norge. Svenske Silvana Imam er en annen skeiv artist som nyter stor suksess, og som blant annet spilte i Pride Park under Oslo Pride i 2016.

– Både norsk og internasjonal hiphop er dominert av heterofile menn, og det sier sitt at vi først i år fikk en mannlig åpent homofil hiphop-artist i Norge, sier Gravem Isaksen og viser til Big Daddy Karsten.

– Samtidig er det stadig flere kvinnelige hiphop-artister der ute, og vi har lyst til å gi disse større spillerom og et større publikum. Noen kvinnelige hiphopere, som Silvana Imam har hatt en kjempesuksess de siste årene, og baner vei for at man kan ha en mer likestilt hiphop.

Mer enn bare fest

Det Norske Studentersamfund ønsker initiativet og konsertserien Ulydig velkommen til Chateau Neuf.

– Studentersamfundet skal ivareta fritt ordskifte. Hiphop er en del av samfunnsdebatten, men dominert av menn. Ulydig gir stemmene som bryter kjønnsnormene innen sjangeren en debattarena, sier Trygve Bernhardt Moen Haaland, formand i Det Norske Studentersamfund.

Ulydig har store ambisjoner og ønsker å være en plattform for flere kunstneriske uttrykk. En ypperlig mulighet for kunstnere som ønsker et utstillingsrom utenom det vanlige.

– Vi vil bygge et konsept som er mer enn bare konserter og en plattform for unge kunstnere og artister som vanligvis blir nedprioritert i media og kulturlivet, slik at de får uttrykke seg og utforske bransjen de brenner for. Ulydig skal være en helhetlig opplevelse for publikum, som inkluderer musikk, politikk, kunst og fest, sier Sara Vienna.

Miss Tati åpner Ulydig

Første konsert i serien går av stabelen tirsdag 24. august. På scenen står Miss Tati, som bringer en unik miks av soul, hip hop og RnB. Miss Tati albumdebuterte i år med plata «Finally, Tati!», som fikk gode anmeldelser.

Miss Tati har i løpet av de siste årene spiltpå de fleste av landets større festivaler, som Øyafestivalen, Slottsfjell og by:Larm, samt en rekke klubbkonserter.

– Alle låtene mine er på en måte skrevet for eller på scenen. Den beste måten å gjøre ferdig en låt på er å spille den live for å se hvordan publikum reagerer, sier Miss Tati.

Miss Tati har også vakt oppsikt langt utenfor Norges grenser, og har blitt omtalt av internasjonale aviser og magasiner som The Guardian, i-D, Nylon, Essence og Time Out London.

Ulydig presenterer Miss Tati, med oppvarmingsartist Fieh, tirsdag 24. august, kl. 20, Chateau Neuf, Slemdalsveien 15, Oslo. Gratis for medlemmer av Det Norske Studentersamfund/kr 100 for andre.

Mer info: Ulydig: Miss Tati + Fieh