VIDEOPREMIERE: KUUK HAR ROSINFINGRE

Ny musikkvideo fra Oslo Pride-favorittene KUUK.

Publisert

KUUK har blitt en gjenganger på pridefestivaler, fra Oslo Pride til Træna Pride og nå sist arrangerte de en prideparade i byen Sisimiut på Grønland.

– Det var fordi festivalsjefen i festivalen Arctic Sounds oppdaget oss på Træna. Han fikk med seg både gig og parade, så han booket oss til å gjøre begge deler der. Det var en helt sinnsykt opplevelse og Nuka som vi arrangerte paraden med er et utrolig imponerende menneske. Vi vil anbefale alle å se dokumentaren hennes, «The Eskimo Diva», om hvordan det er å være Grønlands første og eneste offentlige transkvinne, forteller Mira Berggrav Refsum og Ragna Solbergnes i KUUK.

Musikkvideoen til den ferske låta «Klitt Hopp» er filmet i Sisimiut og regnbueflagget har en sentral plass. Den neste anledningen til å se KUUK under regnbuen i under Oslo Pride.

– Vi gleder oss skikkelig til å spille i Pride Park etter paraden 1. juli og håper alle vi kjenner tar turen enten de har pupper, pikk eller begge deler, sier KUUK og forteller at turen går videre etter Oslo Pride.

– Da drar vi til Træna Festivalen og Træna Pride for vår tredje parade der. Første året var det kanskje 100 personer som ble med i paraden. I fjor var det over 1 000 og i år håper vi at alle festivalgjengere og lokale havfolk joiner. Det blir alltid så sjukt god stemning på Træna og i år er Oslo Fagottkor og klubben Seksuell også med, sier de og legger til,

– Alle som vil ha oss med på pride et eller annet sted må gjerne invitere oss!

Alle som har hørt KUUKs låter vet at det er en svett affære. Få sitter stille når rytmene slår og de rødmer kanskje av tekstene, men danser og synger med likevel. Den nye låta «Klitt Hopp» kan fort bli sommerens anthem.

– Det er planen ass! Alle skal rope «Ti fingre opp i fitta vi kan ta det,» flekke rosinfingre og danse til «Klitt Hopp» hele sommeren.

Rosinfingre er sterkt undervurdert ifølge KUUK.

– Rosinfingre er undervurdert fordi fingring er undervurdert. Fingring er så digg, uansett hvordan legning man har, og rosinfingre handler jo egentlig bare om kjærlighet, enten til seg selv eller andre. Du vet når man er så gira at man holder det gående helt til man er klissvåt og har rosinfingre og bare «JAASS ..!»

Undertegnede har lenge hatt en drøm: hva om BLIKK bytter navn til SLIKK for én utgave – og plasserer KUUK i redaktørstolen … Svarer KUUK ja, og hva vil de fylle SLIKK med?

– Hahaha! Ja! Vi ville fylt SLIKK med kronikker om hvordan bedre seksualundervisning kan ha en reell effekt på holdninger rundt legning og kjønnsidentifisering, opplyse kidsa om samtykke, selvfølelse og det å eie egen kropp - samme faen hvordan den ser ut, sier Mira Berggrav Refsum og Ragna Solbergnes i KUUK.

– I tillegg må vi ha med tips om deilige musikkvideoer, klubbtips og drøye intervjuer med artister som kanskje vanligvis holder kul-maska klistra fast i trynet. Vi kan kanskje få de til å snakke om deres forhold til rosinfingre? La oss gjøre det!

«Klitt Hopp» slippes på Bangles & Brass Records fredag 16. juni og kan streames på TIDAL og Spotify, samt kjøpes på iTunes.

KUUK spiller i Pride Park etter paraden under Oslo Pride lørdag 1. juli. Mer info: oslopride.no

Træna Pride-paraden går av stabelen 7. juli. Mer info: Træna Pride

Blikk Nett presenterer KUUK «Klitt Hopp»