Skal krediteres FOTO: Paal Audestad
Skal krediteres FOTO: Paal Audestad

Viser med skråblikk

Charlotte Audestad spiller på Naustet i Oslo tirsdag 13. februar.

Publisert

Naustet viseklubb i Oslo inviterer til konsert med Charlotte Audestad tirsdag 13. februar.

Charlotte Audestad, som kommer fra musikkøya Hitra i Sør-Trøndelag og bor i Trondheim, beskrives som et verbalt unikum og har en kvinnestemmes skråblikk på hverdagen og dens utfordringer, med munnrapp humor.

Audestad, som kom ut som lesbisk mens hun gikk på ungdomskolen, har tidligere fortalt til Blikk at hun høster all sin inspirasjon fra et håpløst kjærlighetsliv. I alle fall nesten alt.

– Et følsomt sinn hjelper også på den musikalske ordflyten, sa hun.

Humor, varme, alvor, lidenskap og selvironi beskriver Audestads tekster. Fellesnevner for låtene er relasjoner og kjærlighet.

–Jeg liker å skrive om relasjoner mellom mennesker. Aller helst de som er litt besværlige. De med en nerve. Og så gjelder det å få skrevet om det på en måte som ikke er blitt gjort før. Jeg er veldig glad i den prosessen. Å finne de gode setningene. Det er vanskelig å få noe til å høres enkelt ut, sier Audestad.

Siden debutalbumet «På feil si’ av vei’n» i 2013 har Audestad rukket å bli kjent for å leke seg med sine nære, trønderske tekster om kjærlighet og hverdagsopplevelser og for å sjarmere publikum i senk.

Kritikerne har rost henne opp i skyene både for debutalbumet og for «Livet e for kort te å bare ha det greit» (2014). Album nummer tre, «Ni nye», ble utgitt i 2016, og hun har etter det virkelig etablert seg som en artist med noe på hjertet.

Hun er kjent for å være en fantastisk liveartist og leverer alltid det lille ekstra på scenen, i både større og mindre konstellasjoner. Som soloartist, i trioformat eller med et fabelaktig band i ryggen.

Charlotte Audestad, Naustet, 13. februar, kl. 20, Langkaia 1, Oslo

Mer info: Naustet viseklubb på Facebook