Geir Ove Bredesen anbefaler film fra de amerikanske sørstatene.

– Nå bruker jeg mye tid foran symaskinen og på prøver, men jeg så nylig «Barnepiken» på dvd. Dette er en tidløs og universell historie om evnen til å skape forandring. «Barnepiken» er basert på Kathryn Stocketts bestselgerroman med samme navn. Jeg anbefaler filmen for alle de som liker filmer som rører hele følelsesregisteret. Jeg lo, grein, var sint og lykkelig i løpet av disse to og en halv timene. I det siste har jeg også hørt på en del gamle cdplater og vil gjerne anbefale Hanne Kroghs «Hanne» som hun ga ut i 1989, rett etter Bobbysocks. Dette er en plate med rolig og behagelig musikk og noe fantastiske tekster.

Med 140 kostymeskift er det klart for norgespremiere på «Showtime» signert dragshowgruppa DeLicious alias Geir Ove Bredesen og Steffen Kviberg 8. mars på Drammens Teater. Med seg har de også fått gjesteartisten Ronny Wilhelm. Glamour, humor, store kostymer og raske skift er gjennomgangstema for DeLicious, og showet er fylt av ulike musikksjangere. Publikum får møte både Ariel, Cruella og Ursula fra Disneys verden, og de får show- og sangnumre fra filmen «Burlesque». I tillegg lover Bredesen flere andre burlesquelåter, samt en stjernespekket artistparade med både nasjonale og internasjonale artister.

– Hvilken kultur er du mest glad i og hvorfor?

– Jeg er glad i alt. Min musikksamling har alt fra danseband til klassisk musikk, og like variert er min dvd samling. Kulturen avhenger av hva jeg føler for, og hvilket humør jeg er i. Dette avgjør om jeg har behov for å se noe som får meg til å le, eller om jeg trenger noe som gir ro i sjelen. For meg finnes det ikke dårlig eller bra kultur. Det finnes bare dårlige og bra utøvere innen sin sjanger.

– Hva er homokultur for deg?

– All kultur er homokultur. Jeg tror like mange homser går i operaen som de som elsker Grand Prix, men den ene gruppen er kanskje litt mer synlig enn den andre.

– Hva er din beste og verste kulturopplevelse?

– Min beste kulturopplevelse var i grunn min verste også. For 15 år siden så var jeg i Berlin med skolen, og vi skulle i operaen og se en komedie på tysk. Jeg kan ikke tysk, så sjansen for at jeg skulle skjønne så mye, var liten. I løpet av den første halvtimen ble jeg veldig dårlig og hadde kraftige magesmerter. Det endte med at jeg lå på gulvet. Av alle forestillingene vi så i Tyskland, så var dette den beste. Jeg husker ikke hva operaen het, men den var så vakker å høre på, at den fjernet litt smerte der jeg lå på gulvet og slappet av.