Hilde Hammer anbefaler ekstremmetall på undergrunnsfestival.

 

– Jeg vil tipse om festivalen Bunker på Parkteatret i Oslo fra 22 – 24 august. Bunker er en undergrunnsfestival som byr på det ypperste av ekstremmetall fra hele verden. Artister som står på plakaten i år, er Integrity (US), Negative Plane (US), Schizo (IT), Urfaust (NL), Horna (FI), Deströyer 666 (UK), Aura Noir, Condor, Nidingr, Isvind, Djevel/Nettlecarrier, Koldbrann, Infernö og Khold. For uinnvidde er kanskje denne lista helt gresk, men blikklesere som kjenner til black- death- og thrash-metal scenen, vil jeg tro nikker anerkjennende til dette. Rundt 40 % av publikum kommer fra det store utland, og alle verdensdeler er representert. Kenneth Nilsen fra Neseblod Records og jeg hadde lyst til å lage en liten metalfestival i Oslo, og dette er en festival uten VIP avdeling og annet unødig vås. Her er ingen artister med stjernenykker. Dette er kort og godt en festival av, for og med publikum og artister. Elsker du ekstrem metal eller liker det bittelitt, så bør du ta turen.

Hilde Hammer jobber som daglig leder i AKKS Norge. Hun driver Oslo Rock City Jamboree Bunker festivalen og Inferno Metal Festival. I tillegg er hun kjent som DJ Satan og DJ Hipp Hurra. 20 og 21 september er DJ Hipp Hurra klar for ny runde som dj på utestedet Elsker.

– Hvilken kultur er du mest glad i?

– Min andre festival Oslo, Rock City Jamboree. Dette er en rocke-, tattoo-, motor- og burlesquefestival som jeg driver sammen med Lucky 7 tattoos i Oslo. Etter å ha jobbet tett med mange tatovører i inn- og utland, må jeg si at disse kunstnerne nyter min fulle respekt! Tattoomiljøet kan virke lukket og hardt, men sannheten er at et mer inkluderende og åpent miljø tror jeg du skal lete lenge etter. I tillegg har jeg møtt noen av verdens fremste kunstnere i faget, og det er jo bare å ta av seg hatten for dem. Men det er litt vanskelig å svare på dette spørsmålet, siden jeg er glad i så mange uttrykk, folk og miljøer.

– Hva er homokultur for deg?

– All kultur kan være homokultur for meg! Har møtt homser, lesber og bier i alle mulige sammenhenger. Musikkbransjen er jo der jeg har mitt virke, og alle deler av denne bransjen kan og bør ha plass til «homokultur». Hvis ikke, så tror jeg det hadde vært mange inne i skuffer og skap. Jeg er homo, eller skeiv, lesbe eller hva du vil, og dette er noe jeg aldri legger skjul på for noen. Jeg er den jeg er.

– Hva er din beste kulturopplevelse? 

– Min beste kulturopplevelse tror jeg må være festivalen Lollapoloosa i New York i 1992. Det var første gang jeg så bandet Ministry. Jeg var jo et metalhue også på den tida, og syntes jeg var relativt bereist og oppvakt. Men så entret vokalist Al Jourgensen scenen, i den obligatoriske flosshatten og gitarrampene på 11. «Jesus Built My Hotrod» og «Psalm 69». Det var massivt.

– Og den verste?

– Den verste opplevelsen…. hmmm…. ingen nevnt, ingen glemt.