Morten Magnus anbefaler utstilling på Prosjektskolen.

 

– Gå og se utstillingen på Søilen Kunsthall, som Prosjektskolen arrangerer. 7. og 8. september feirer skolen at den har blitt to-årig med en flott utstilling i Oslo. Skolen er Norges første kunstskole som spesialiserer seg i det tredimensjonale, kombinert med nyere medier og samtidskunstuttrykk. Alle lærerne er praktiserende kunstnere. Du får blant annet se både skulptur-  og installasjonskunst disse dagene. Glem heller ikke Høstutstillingen fra 14. september og Skeive Filmer fra 13. september. Jeg skal selvfølgelig få med meg så mange filmer som overhodet mulig under Skeive Filmer. Om du vil sikre  deg billetter til Margaret Cho, som kommer til Oslo i desember, er tiden for det nå. Den Emmy-nominerte komikeren Margaret Cho er kjent fra blant annet 30 Rock, og hennes nye show «Mother» tar en utradisjonell titt på morsrollen og hvordan homsekulturen ser på mødre og sterke kvinner.

Morten Magnus leder hver fredag programmet Abstines fra klokken 18 til 19 på Radiorakel. Programmet er konseptløst, tilfeldig og totalt tilstede. Abstinens har holdt det gående i 15 år med gjester som  Kim Gordon, Peaches, Princess Superstar, Chicks On Speed, Le Tigre, Shakespears Sister og Holly Woodlawn.

– Hvilken kultur er du mest glad i?

– Jeg er definitivt en filmfreak, men jeg kan heller ikke vært foruten musikk og kunst. Jeg anbefaler gjerne både serien «Andy Warhol’s Factory People» og kultfilmen «Liquid Sky». Begge tar for seg undergrunnskulturen i New York på 60- og 80-  tallet. Bøker leser jeg dessverre alt for få av, men tre som stikker seg ut gjennom et liv på 40 år, er  «Pappaen og Havet» av Tove Jansson, «The Bell Jar» av Sylvia Plath og «Weekend i Evigheten» av Gunnar Larsen.

– Hva er homokultur for deg?

– Homokultur. Ja, hva er det? Jeg elsket Abba som 6-åring og Melodi Grand Prix nådde sitt klimaks med Dollie de Luxe. Jeg var klubbvertinne og dj under navnet Dj WhoreMore i full drag i flere år. Et tog i året under Skeive dager er jeg gjerne med på, og Skeive filmer går jeg aldri glipp av.

– Hva er din beste kulturopplevelse?

– To av de beste kulturopplevelsene så langt, må være å se Elsa Lystad og Elisabeth Granneman på revy med mamma da jeg var svært liten. Dette var med på å forme humoren min en hel del. Men også det å få jobbe og å bli kjent med musiker Siobhan Fahey var flott. Hun var tidligere med i  Bananarama og Shakespears Sister, og å samarbeide med henne var en såkalt høydare.

– Og den verste opplevelsen?

– Den skjer akkurat nå….. nemlig virkeliggjørelsen av hele Ringnes Parken. En selsom opplevelse.