– Drammen Elvefestival er et fantastisk arrangement, med variert program for store og små. Og min hjemby Drammen er virkelig verdt et besøk, sier Tone Engen.

Donkeyboy, Morten Harket, Thomas Dybdahl, Alfed Hall, De Lillos, Kaveh, Admiral P og Ylvis er blant artistene som spiller på folkefesten i Drammen 22.-24.august.

Golden Ladies
Tone Engen, alias dj GTone, spiller på Golden Ladies på Elsker i Oslo lørdag 23. august. Hun spilte for første gang 24. mai, og har fortsatt å spille på arrangementet for 40+ kvinner siden.

– Jeg har ikke angret en dag på at jeg sa ja til å spille på Golden Ladies. Jeg har ikke vært dj tidligere, men jeg har aldri vært redd for utfordringer og tenkte at dette kunne jeg jo prøve meg på. Det er egentlig litt rart å tenke på at jeg 23. august skal spille kun for femte gang, sier Engen.

– Jeg er glad i mye forskjellig musikk, og det å få møte hyggelige folk og spille musikk som folk liker og vil danse etter er utrolig morsomt. En stor takk til Marianne, Hilde og Inger på Elsker for tilliten de har vist meg. Jeg stortrives og vil spille for Golden Ladies så lenge folk vil at jeg spiller, sier Engen.
 
– Hvilke kulturopplevelser er du mest glad i?
– En god kulturopplevelse for meg er all type reise. Om det er en helt vanlig sydentur, eller en fotballtur til England, eller andre mere eksotiske reisemål spiller ikke noe rolle. Om jeg reiser i inn- eller utland, i privat regi eller i jobbsammenheng, eller i forbindelse med diverse verv jeg har spiller liten rolle. Jeg går også til tider på konserter (Pink, Bon Jovi, Whitney Houston). Av musikk hører jeg stort sett på alt, pop/rock/danseband, men er ikke stor fan av blues og jazz.

– Hva er homokultur for deg?
– Er det forskjell på homokultur og kultur…? Jeg har egentlig ikke tenkt noe på om det faktisk er en forskjell eller ei.

– Hva er din beste kulturopplevelse?
– Mine beste kulturopplevelser hadde jeg da jeg og min gode venninne Mona var på tre måneders reise i Asia, Australia og New Zealand. I Hanoi (Vietnam) opplevde vi blant annet «live» vanndukketeatershow, (altså egentlig veldig kjedelig handling siden vietnameserne er sykt opptatt av MANN (det sterke kjønn) og kvinne…  En annen kulturopplevelse som har festet seg hos meg var å kjøre tog (Northern Explorer) fra Wellington til Auckland på New Zealand.

– Hva er din verste kulturopplevelse?

– Da jeg og noen venninner dro fra Nittedal til Drammen for å se på Strømsgodset mot Lillestrøm på Marienlyst, havnet jeg av en eller annen grunn sammen med supporterne til Lillestrøm….