– Jeg gleder meg veldig til Lisa Dillans neste solokonsert på Nasjonal Jazzen 25. september, sier Ellen Frøysaa.

– Dillan er en musiker som jeg har fått mer og mer sans for. Det er noe med hennes inderlighet, og at stemmen hennes er så mangfoldig. På en og samme konsert beveger hun seg fra sår og lys sopran til å bli en røff og kul «rytmeboks».  Når hun synger Elvislåtene får jeg alltid gåsehud og sliter med å holde tårene borte. I november kommer hun ut med ny Elvisplate, jeg ser fram til å sitte under teppet i min grønne sofa sammen med min kjære og lytte til den, sier Frøysaa.

Jazzvokalist og performance-artist Lisa Dillan jobber med stemmens muligheter og umuligheter, og i spennet mellom det vakre og det rå formidler hun en unik energi og et spenningmoment hun er alene om. I 2012 ga Dillan ut et helt spesielt Elvis-album: «Love Me Tender: The Quite Quiet Way», et samarbeid med gitarist og fast musikalsk partner Asbjørn Lerheim. Flere av Presleys mest kjente musikere deltar på albumet, som består av kjente Elvis-låter som «Love Me Tender» og «Heartbreak Hotel» – i tillegg til flere av hans store ballader fra 70-tallet. Musikken er spilt inn i selveste RCA studio B i Nashville, hvor Elvis selv gjorde noen av sine fineste innspillinger.

På Victoria Nasjonal Jazzscene 25. september spiller Lisa Dillan solo.

Ellen Frøysaa er billedkunstner, med hovedfag fra Kunsthøyskolen i Oslo. Prosjektet hun jobber med nå er en serie malerier hvor hun vil lage ”portrett av forelskelsen”. Hun oppfordrer par til å sende henne fotografier som de har tatt av hverandre i forelskelsens rus. Billedkunstneren vil bruke fotografiene som inspirasjon og motiver i maleriene sine.

Ved siden av å jobbe med egne kunstprosjekter og utstillinger, underviser Frøysaa i kunst og driver et kunstprosjekt for pasienter på Sunnaas sykehus. Hun er også medlem i The Hungry Hearts Pin-Up Performance Band, som spiller i Bollywoodfilmen «Life is a moment». Filmen som er regissert av Tonje Roth Gjevjon og Sanjay Sharma hadde premiere i Operaen 28. august.

Frøysaa vil også trekke fram Kunstplass 5 og anbefaler alle som vil være oppdatert på samtidskunstfeltet å følge utstillingene som vises her.
– Jeg vil påstå at galleriet er det » hotteste» visningstedet for tiden. Ikke bare velger de variert og interessant samtidskunst, men man får også, dersom man ønsker det, grundig og kunnskapsrik informasjon om verkene som stilles ut.
Neste utstilling der Kristin Sæterdal stiller ut sin tekstilkunst åpner 6. september. En stor ny vevnad med motiv inspirert av sci-fi scenografi er den jeg gleder meg mest til å se live, sier Frøysaa.

– Hvilken type kulturopplevelser er du mest glad i?
– Å stille kultur opp mot hverandre er helt umulig. Du kan ikke velge mellom vann og brød…

– Hva er homokultur for deg?
– Homokultur er når jeg står på scenen i min rosa kjole sammen med de andre i The Hungry Hearts og synger «in Your Face» på Cineffable Paris International Lesbian & Feminist Film Festival ….og kvinnene i salen kan teksten og dansen.

– Hva er din beste kulturopplevelse?
– Jeg har så uendelig mange, det er veldig vanskelig å trekke fram en spesiell opplevelse. Men den første store kulturopplevelsen jeg kan huske var da jeg som tiåring var på familietur til Skagen i Danmark. I min familie var det glissent med kulturinnslag, hos oss gikk det i kirkekaffe og bønnemøter. Men i Skagen besøkte vi Skagen Museum. Jeg husker at Skagenmalernes malerier ga meg gåsehud. Det var det vakreste jeg hadde sett. Det var denne sommeren jeg bestemte meg for å bli kunstner.

– Hva er din verste kulturopplevelse?
– Det var da de blå blå vant valget. Og kulturfeltet skulle styres av kulturminister Thorhild Widvey.