Få med deg Adam Schjølberg og Tore Petterson på Julelatter. Adam og Tore er festlige, sier Kristian Domenic Blix.

Showmennene Adam Schjølberg og Tore Petterson er i disse dager i gang med å forberede årets Julelatter, der de skal opptre sammen med Christer Torjussen og Bjørn Henning Ødegaard. Tv-publikum har det siste året blitt ekstra kjent med Adam og Tore via NRK-serien «Sofa».

Kristian Domenic Blix er 31 år og kommer fra Sarpsborg. De siste årene har han bodd i Oslo og jobber til daglig på sykehjem på Majorstuen. Blix er mannen bak Viola Greåker, som kom til verden i 2004. På torsdager inviterer Viola til bingo på London pub sammen med vertinnen Anne Berit Svimeslåtten Hvælverud. 25. april skal Viola Greåker opptre på Skeiv lørdag i Tomter i Hobøl kommune i Østfold. Ordfører Håvard Wennevold Osflaten (Ap) åpner Skeiv lørdag, som har et heldagsprogram med navn som Tove Bremnes, Stein Fossli og Kristofer på plakaten.

Viola Greåker (foto: Helseutvalget)

– Hvilken type kulturopplevelser er du glad i?
– Jeg elsker musikaler, så jeg ser gjerne en musikal eller flere. Ellers er jeg stor fan av Linn Skåber og Henriette Steenstrup, så jeg ville ha likt å se de oftere. Og Queentastic med Geir Lillejord, de kan få lattermusklene i sving!

– Hva er skeiv kultur for deg?
– Skeiv kultur for meg er i hvert fall gode arrangement i regi av for eksempel Helseutvalget, Skeive dager, Gaygalla. Jeg er veldig glad for at mange engasjerer seg også i mindre byer, som LLH. Det er flott at noen tar tak i å lage fester for skeive, slik at de som kanskje ikke kommer seg til hovedstaden, kan dra på fest og møte andre homofile. Respekt for arrangørene!

– Hva er din beste kulturopplevelse?
– Jeg har jo opplevd mye fint, men noe som jeg aldri kommer til å glemme var musikalen «Annie» på Bryggeteateret, da Maria Haukås Mittet spilte Annie. Musikalen «Annie» betyr mye for meg.

– Og din verste?
– Min verste kulturopplevelse … det må vel være VG-lista. Jeg er ikke så stor fan, det er rett og slett dårlig. Listen har mange bra og flinke artister, men ikke helt så bra for min del.