– Jeg anbefaler alle å få med seg Hedvig Mollestad Trio som spiller på Herr Nilsen 28. november. Jeg var på slippfesten for debutplata deres «Shoot!» som kom på Rune Grammofon for noen uker siden. Dette er en genial ny norsk intrumentaltrio med et lydunivers som spenner fra jazz via rockabilly til metal, sier Lars Engebretsen.

Lars Engebretsen er selv med i forestillingen «That’s all I ask of you» som spilles på jazzklubben Herr Nilsen 15. november. Dette er en kabaret med kjente og ukjente låter fra jazz, revy, musikal og kabaret fra 1930-60-tallet. På overflaten ser livet plettfritt, støvfritt, rynkefritt, nøkternt, sobert, velduftende og velpleid ut, men under fernissen skjuler det seg skitne hemmeligheter, tabu, rask og rusk.

– Ellen Brekken på bass i Hedvig Mollestad Trio er også med i forestillingen «That’s all I ask of you». På slippfesten for plata «Shoot!» spilte hun og resten av trioen som består av Hedvig Mollestad på gitar og 
Ivar Lo Bjørnstad på trommer, fletta av hele lokalet.

– Hva var din siste kulturopplevelse?

– Det var noen deilige dager i Venezia inkludert besøk på Biennalen. Mye bra kunst med flere gode utstillinger spredt rundt i byen. Jeg har aldri hatt det så gøy med å gå meg vill noen gang. Selv stive priser, dårlig service og myggstikk lar seg lett kurere med en spritz, en iskrem eller noe annet venetiansk snadder.

– Hva har vært den beste kulturopplevelsen i det siste?

– «Peer Gynt» på Rogaland teater i regi av Kjersti Horn. Det var en tett, levende og engasjerende forestilling. Mor Aase spilles av en mann. Alle er på scenen samtidig, og Peers sønn med Den Grønnkledde spilles av en skuespiller med cerebral parese, og alt er ledsaget av et fabelaktig lydteppe av Erik Hedin. Forestillingen kommer til Festspillene i Bergen neste år. Jeg har sovet godt mange ganger til Peer Gynt, men ikke denne gangen, og det var ikke fordi stolene var for vonde.