Kulturtipset

Publisert

– Lisa Dillan har klart å få de originale bandmedlemmene til Elvis Presley til Oslo og jeg anbefaler konserten de skal ha sammen på Chat Noir søndag 18. oktober, sier Kjell Nordström. – For øyeblikket er jeg helt betatt av vakre damer og sang. Og sprudlevann, selvfølgelig, sier Kjell Nordström og forstår med en gang at han må forklare grunnen til det. – Jeg har hatt gleden av å samarbeide med Lisa Dillan, første gang i sommer som hennes «gay bryllupsplanlegger» og designer. Vi fant virkelig tonen sammen, og nå har jeg designet sceneantrekket hennes også. Som en ekstra bonus har jeg blitt enormt glad i musikken hennes. Lisa Dillan har klart å få de originale bandmedlemmene til Elvis Presley til Norge og sammen har de intimkonserten A Playdate with Elvis på Chat Noir søndag 18. oktober. Den anbefales. En annen av mine kvinnelige idoler er Mariann Rosa, kjent fra bandet Surferosa. Jeg har kjent henne i mange år, og hun er et av det mest sprudlende og energiske menneske jeg vet om. Mariann Rosa slipper soloalbumet sitt 20. oktober og i den anledning har hun releasekonsert på ærverdige Gamle Logen i Oslo. Kjell Nordström er for mange kjent som mannen bak merket og konseptet Baron von Bulldog, som har forarget og begeistret med sine kleskolleksjoner. Nordström har også en fortid som frisør og har blitt kåret til Årets Frisør to ganger i karrieren. Nå for tiden hylles han for sitt kostymedesign for film. Han har laget kostymer til filmer som Reisen til julestjernen, Flukt og skrekkfilmene Fritt Vilt 1 og Fritt Vilt 2.– Men nå for tiden er det selvfølgelig Doktor Proktor og Tidsbadekaret som er mest aktuell, sier Nordström til Blikk Nett og viser til barnefilmen som hadde premiere torsdag 15. oktober. – Men jeg jobber også med barne- og ungdomsforestillingen Underlandet som har premiere 3. desember på Rom For Dans i Oslo. I tillegg jobber jeg med kostymer til en teaterforestilling om komponisten Händels liv, eller rettere sagt hans hemmelige, bisarre liv. Den har ikke premiere før våren 2016, men vi er allerede godt i gang. Teater tar tid.

Hvilken type kulturopplevelser er du mest glad i?

Jeg synes kultur skal være opplevelser man deler med andre, så derfor er jeg mest glad i store og litt bråkete kulturarrangement, som pridefestivaler. Jeg elsker også konserter, men er også veldig glad i kunst og går ofte på kunstutstillinger. Det er selvfølgelig alltid moro på vernissasje, når kunstneren selv er til stede. Men jeg går som oftest på utstillingen igjen etter noen dager for å bruke tid på selve kunsten. Det er ikke alltid kombinasjonen trengsel, gratis vin og kunst er så vellykket for sansene.

Hva er homokultur for deg?

Tidligere var jeg veldig bastant på at jeg mislikte begrepet «homokultur», men jeg har forandret mening. Vi ser dessverre i dag at mange unge er historieløse, og at veldig mange homser og lesber, og resten av lhbtq-familien har blitt heteronormative. Det synes jeg er trist og skremmende. Vi må aldri glemme hvor vi kommer fra, og vi må heller aldri tro at kampen er over. Derfor er det dødsviktig å verne om våre egne filmfestivaler, pride parader, klubbkultur og ikke minst subkulturene. Vi skal ikke bare verne om dem, men vise at vi er stolte av dem. Det er homokultur for meg.

Hva har vært din beste kulturopplevelse?

Med risiko for å høres selvopptatt ut, så er jeg nødt til å trekke fram noen av opplevelsene jeg har hatt med Baron von Bulldog. Det var en kollektiv galskap og magi når vi holdt på med BvB-visningene på 90-tallet. Jeg husker spesielt den gangen vi fylte en rosa buss med eksentriske og fantastiske gærninger og dro til Stockholm i 1998 for å opptre som hovedattraksjon på EuroPride. Ikke hadde vi penger, ikke hadde vi et ferdig show, men vi hadde masse klær, gale ideer og en fantastisk entusiasme. Og, faen som vi fikk kjørt svenskene.

Hva har vært din verste kulturopplevelse?

Jeg har heldigvis både kort lunte og dårlig hukommelse, så jeg glemmer og fortrenger dårlige opplevelser veldig fort. Men den gangen jeg brukte en formue på premierebilletter til Operaen i Roma er muligens min verste kulturopplevelse. Kjæresten min og jeg hadde kjøpt nye klær og var på champagnemiddag på en eksklusiv restaurant før vi gikk i Operaen. Når vi vel hadde satt oss ned i losjen merket jeg de første symptomene på akutt matforgiftning. Det var en grusom opplevelse og jeg får fortsatt vondt i magen når jeg hører visse arier fra den operaen.