Kulturtipset

Publisert

Vichy Ericsson oppfordrer alle til å sjekke ut danseforestillingene til Martine Hammervold-Austinat. – Den tredje produksjonen i regi av Martine Hammervold-Austinat, danseforestillingen Parallell, var helt fantastisk! Det fins så mange forskjellige kulturarrangementer der ute. Jeg anbefaler å gå litt utenfor komfortsonen og teste ut noe nytt, uansett om det er en sjanger du i utgangspunktet ikke har så mye til overs for. Det kan gi friske inntrykk og opplevelsen av å ha vært med på noe helt annerledes. Kultur kan være så mye og man behøver ofte ikke å gå så langt for å oppleve noe kulturelt. Iblant er det nok å bare se seg rundt når man er ute og promenerer, sier Vichy Ericsson, eier av utestedet SO i Oslo. Ericsson forteller til Blikk Nett at utestedet SO stadig jobber med å utvikle nye kulturtilbud.– Det viktigste for oss er å være et utested som tilbyr fest og moro, samtidig som vi også er opptatt av å skape samhørighet og trygghet. SO skal være en plass hvor alle føler seg velkomne. Mange spennende personer har gjestet DJ-boksen vår, som for eksempel Triana Iglesias, Margaret Berger og Lise Karlsnes. Nå har vi også startet opp med det faste søndagskonseptet SO Live, hvor vi hver søndag tilbyr intimkonserter med ulike artister. – På årlig basis har vi mange forskjellige kulturarrangementer på SO. Alt fra kunstvernissasje til boklanseringer og ulike opptredener innen dans og musikk. For kort tid siden gjestet selveste Kim Friele og Stuart Milk SO.

– Hvilken type kulturopplevelser er du mest glad i?

– Jeg er glad i alt fra Pride-festivaler til kunstvernissasje og danseforestillinger. Tidligere i høst var jeg som sagt og så danseforestillingen Parallell. Den var eksepsjonelt god.

– Hva er skeiv kultur for deg?

– For meg er skeiv kultur noe som gjøres av personer som er skeive eller som er rettet mot det skeive miljøet. Det kan være kulturarrangementer som tar opp temaer som er interessante, som berører eller som på et vis er relevante for miljøet.

– Hva har vært din beste kulturopplevelse?

– Oi, der har jeg mange å velge mellom! Pride er såklart alltid en slager. Jeg har vært på Pride rundt om i verden, i Berlin, London, Madrid, Sydney og selvfølgelig Oslo og Stockholm. Pride gir meg en herlig blanding av kulturopplevelser, fest og moro og en følelse av pur glede!

– Og din verste?

– Det er vanskelig å si. Det er ikke slik at alt passer for alle og selv om det er noen kulturarrangementer jeg har vært på som ikke har appellert til meg, så har det likevel gitt meg noe på et eller annet plan.