Kulturtipset

Oslo Pride-nestleder Yonas Bennour anbefaler BDSM-fetisjfest på Det Akademiske Kvarter i Bergen.

Publisert

Oslo Pride-nestleder Yonas Bennour anbefaler BDSM-fetisjfest på Det Akademiske Kvarter i Bergen lørdag 18. mars.

I forrige uke postet Yonas Bennour en video på Facebook hvor han inviterte #jævlahomo-Gisle til Oslo Pride og adresserte skammen som Gisle Agledahl vil til livs i den nye dokumentarserien «Jævla homo» som kommer til høsten.

– Vi i Oslo Pride følte at vi måtte svare Gisle med det samme og få frem at hos oss er alle velkomne uavhengig av kjønn og seksualitet. Skammen og ubehaget som han tar opp gjelder veldig mange. Det er viktig å huske på at vi i 2017 fremdeles har en kamp å kjempe, sier Yonas Bennour til Blikk nett.

Yonas Bennour anbefaler Aktive Studenters Forenings BDSM/fetisjfest på Det Akademiske Kvarter i Bergen lørdag 18. mars.

– Det er innmari kult at de har åpnet Det Akademiske Kvarter for denne type fest og bidrar til å bryte ned tabuer. I tillegg til fest blir det både BDSM-kunst, debatter og konserter med Mayflower Madame og KUUK. En flott anledning til å få innsikt i et annet og spennende miljø, sier Bennour.

– Hvilken type kulturopplevelser er du mest glad i?

– Jeg er veldig glad i konserter og utstillinger, og jeg er også veldig glad i å lese. For meg er det viktig å ha en bok liggende på nattbordet til enhver tid. Ellers bruker jeg mye tid på å utforske ny musikk på Spotify.

– Hva er skeiv kultur for deg?

– Mantraet må være at skeiv kultur er alt som bryter med normene som er satt for kjønn og seksualitet. Det kan være veldig mye i både stort og smått. Noen ganger viser man eksplisitt og tydelig frem skeive uttrykk, andre ganger kan det være mer subtilt.

– Hva har vært din beste kulturopplevelse?

– Oi! Jeg må trekke frem Susanne Sundførs konsert i en liten kirke i London. Den opplevelsen skal det mye til å overgå. Jeg vil også benytte anledningen til å trekke frem en annen opplevelse som var veldig bra: Sigrid fra årets by: Larm. Jeg tror vi kommer til å høre mye fra henne fremover!

– Og din verste?

– Det er et vanskelig spørsmål. Jeg tenker alltid at jeg bør gi folk en sjanse, men jeg husker en skikkelig utfordrende performance-forestilling jeg var på. Det hele gikk ut på at kunstnerne gikk frem og tilbake og tikket. Det var hele greia. En veldig klein opplevelse. Jeg vurderte å reise meg og gå, men jeg gjorde det ikke.