Kulturtipset

Publisert

Plateaktuelle Lisa Dillan anbefaler en fotoutstilling fri for stereotyper, men full av skeive. Lisa Dillan befinner seg for øyeblikket i Bodø, der hun blant annet forbereder seg til plateslipp. Dillans soloplate lanseres først i Sverige 16. april, før den slippes her hjemme 3. mai. I forbindelse med plateslipp blir det en rekke konserter, blant annet i Vigelandsmausoleet, og selve releasefesten blir på Elsker i Oslo 6. mai. Selv om Lisa Dillan ikke er hjemme denne uka, har hun likevel et kulturtips for de som bor i Oslo.– Jeg anbefaler åpningen av fotoutstillingen «Nært» av Lillian Støa. Hun er ung og skeiv fotograf som går ut av Oslo Fotokunstskole. Utstillingen handler om å fange øyeblikk med skeive som ligger utenfor stereotypien. Jeg synes det er spennende med noen nye skeive og kreative. Utstillingen åpner torsdag 25. mars kl 19 på Oslo Fotokunstskole Galleri, Schous Plass 1.

– Hva var din siste kulturopplevelse?

– Min forrige kulturopplevelse, og jeg håper det ikke ble min siste … bank i bordet, var en prøveforestilling på Lene Grenagers nye stykke «Steal, stole, stolen» i Bodø kulturhus.

– Hva er den beste kulturopplevelsen den siste tiden?

– Forestillingen «Trolleri» i Stockholm i februar. Veldig spenstig blanding av merkelige tryllekunster blandet med performance.