Urix

Pussy Riot overrasket med uanmeldt museumsutstilling

Det russiske artpunkkollektivet Pussy Riot avduket torsdag en ny utstilling etter at museet hadde holdt åpningen hemmelig, antakelig av sikkerhetsgrunner.

Der det startet: Pussy Riot i Kristi Frelser-kirken i Moskva i 2012. En utstilling viet aktivistkollektivet er nå å se i Tyskland.
Publisert

Det skjedde i Haus der Kunst i München, og er første gang gruppen stiller ut på museum i Tyskland, melder DPA.

Der skal vandreutstillingen «Velvet Terrorism: Pussy Riot's Russia» vises fram til 2. februar neste år. Den har tidligere vært å se på Island og i Danmark og Canada.

«Den illustrerer det stadig mer fiendtlige forholdet mellom det feministiske kunstkollektivet og statlige autoriteter, og gir viktig innsikt i utviklingen av Putins Russland det siste tiåret, noe som kulminerte med militærinvasjonen i Ukraina», ifølge det tyske museet.

Håndskrevne tekster, videoer og fotografier stilles ut.

– Kunst gjenspeiler virkeligheten, og derfor har den så stor kraft, sier Pussy Riot-grunnlegger Maria Aljokhina om utstillingen.

Tittelen «fløyelsesterrorisme» har utstillingen fått etter en betegnelse som en av Putins åndelige rådgivere brukte i kjølvannet av «Punk Prayer»-aksjonen i Kristi Frelser-kirken i Moskva i 2012.

Pussy Riot opptrådte i sommer på urfolksfestivalen Riddu Riđđu i Kåfjord.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS