Kate Boy, KUUK, Sandra Kolstad, dj-kollektivet Girls From Last Night, dj Strangefruit, Teater Jafnaðr og X-Dolls er bare noen få av artistene du kan oppleve i Pride Park i slutten av juni.

I tillegg til de nevnte artistene kjører Comtesse von Lüderitz i gang Melodi Kvasi Grand Prix, mens Bamseklubben byr på et spesialkomponert bamseprogram på egen scene, og for aller første gang i historien flytter klubbkonseptet Score utendørs.

Pride Park er det største samlingsstedet under Oslo Pride og finner sted i Spikersuppa fra 24. – til 27. juni. I Pride Park er gratis og åpnet for alle og der møtes skeive, venner av skeive, organisasjoner og politikere til en miks av debatt og fest, for å oppleve kultur og sosialt samhold.

På årets program står, i tillegg til de nevnte artistene, konsert med Lisa Dillan på hovedscenen 24. juni. Dillan spiller som del av åpningen av Skeive Kunstneres utstilling i Rådhusgalleriet. I forbindelse med vernissasjen blir det også konsert med Josefin Winther i Rådhusgalleriet.

En (s)kjønn kveld i parken
Selve åpningen av Pride Park byr på et stort show ledet av Adam og Tore, kjent fra tv-serien Sofa. Åpningsshowet bærer preg av årets festivaltema Kjønn og på scenen står Sandra Kolstad, Fay Wildhagen og drag-gruppa X-Dolls. Det blir også lansering av årets Oslo Pride-artist – som i skrivende stund er en stor hemmelighet.
Kvelden avsluttes med dj Pål Strangefruit Nyhus, en av landets fremste djs.

Event- og kulturansvarlig for Oslo Pride, Bente Jørgensen, sier til Blikk Nett at årets program er ment å dekke behovet til de fleste, på tvers av kjønn og orientering.
– Det i seg selv er jo helt umulig. Homofile er jo som alle andre, veldig forskjellige mennesker som liker ulike ting. Jeg har forsøkt å booke artister som gjør at alle vil bli fornøyd på et eller annet tidspunkt i løpet av festivalen, sier Jørgensen og trekker fram Sandra Kolstad som et høydepunkt.

– Hun er jo en ganske så androgyn artist og en som er opptatt av lhbt-saken – og så lager hun dritkul musikk.

Glam og glitter
Jørgensen følger oppskriften fra tidligere år og deler parkdagene inn etter sjanger. Tradisjonen tro er torsdagen tilegnet Melodi Kvasi Grand Prix, glitter og glam.
På scenen denne dagen står Stig Gustu, Kappekoff og Teater Jafnaðr. Disse sørger for oppvarmingen til kveldens hovedshow, Melodi Kvasi Grand Prix.

Melodi Kvasi Grand Prix 2015 er ifølge Comtesse von Lüderitz det siste showet som arrangeres og settes opp i regi av den bergenske grevinnen. Comtessen lover et Kvasi-show med helt nye bidrag, artister og shownumre. Comtessen lover også å være slemmere og mer politisk ukorrekt enn noen gang tidligere. Det er duket for en showaften med utømmelig glitter, glam og dramatikk, som seg hør og bør i en slagerkonkurranse.
– Torsdagens Melodi Kvasi Grand Prix blir Comtessens svanesang og det blir garantert bra, sier Jørgensen til Blikk Nett.

KUUK på Fredag
Jørgensen har ikke booket artister ut ifra seksuell orientering, men fordi de har noe å bidra med – og som kan trekke både et skeivt og streit publikum.
– Det er ikke en artists legning som er interessant, men musikken de leverer, sier Jørgensen og forteller at alle artistene svarte ja i løpet av kort tid.

– Jeg ble på forhånd advart om at noen kanskje ville være skeptisk til å spille på et pridearrangement. Men det har jeg ikke opplevd i det hele tatt. De som har takket nei fordi det ikke har passet eller på grunn av honorar. Vi har et lite budsjett, så vi har vært avhengig av å booke artister i østlandsområdet.

Fredag 26. juni dominerer kvinnene hovedscenen i Pride Park.
– Aller først blir det konsert med gruppa Kildaphew – en blodfersk gjeng med få liveshow på nakken, men ryktene spinner allerede om et talent av de sjeldne.
Deretter varmer dj-kollektivet Girls From Last Night opp parken, før det er klart for konserter med både KUUK og Kate Boy.

KUUK er den eksplosive, aggressive og konfronterende rap-duoen bestående av Mira Berggrav Refsum og Ragna Solbergne, som etter debuten på Øya i 2013 har spilt på scener som Blå, Parkteatret og Rockefeller, samt flere norske festivaler. Med eksplisitte tekster, basstunge beats og et forrykende sceneshow lover KUUK å riste liv i Pride Park.
– Jeg har stor tro på at KUUK vil varme opp lesbene før den store kvinnekvelden på Rockefeller. De er hardtslående og feministisk, og har drøye tekster, akkurat slik lesbene liker det.

Fredagens hovedartist er Kate Boy – en Stockholms-basert electro-pop-gruppe som for tiden turnerer verden rundt. Etter Kate Boy overtar dj Øyvind Morken, som de siste 10 årene har spilt over hele Skandinavia, fra nord til sør i Europa og i Storbritannia.

Paradeshow og Score i friluft
Tradisjonen tro inviterer Oslo Pride til paradeshow direkte etter paradens ankomst i Pride Park lørdag 27. juni.

Dean E. Andersen og Hanne Haugsand er konferansierer og leder publikum gjennom et variert show med utdeling av LLH Oslo og Akershus sine årlige priser; Æresprisen og Homofrydprisen, samt prisutdeling til årets beste paradeinnslag og annet gøy.

Etter paradeshowet er det klart for konsert med kveldens hovedartist, som foreløpig holdes hemmelig. Men det som er helt sikkert er at klubbkonseptet Score skal sørge for dans i parken. Denne kvelden tar de med seg dansere, go-go boys, flammeblåsere, pop up-artister og ikke minst, sitt faste dj-crew til Pride Park.
– Med Score garanterer vi fyrverkeristemning – og vi gir deg tidenes beste vorspiel i Pride Park før ferden går til Oslo Prides hovedfest, Skeiv Natt, på Rockefeller, sier Bente Jørgensen.

Mer info og fullstendig program her: oslopride.no