Den australske popprinsessen Kylie Minogue holder en gratiskonsert i priden i den spanske hovedstaden i neste måned.

Kylie Minogue er uten tvil et stort ikon blant homofile. Hun kom på andreplass blant homoikoner på nettstedet gaygolddiggers.com, rett bak vinneren Cristiano Ronaldo tidligere i år. Minogue har ved flere anledninger deltatt på ulike pridearrangementer og for å vise sin takknemlighet til sine skeive fans inviterer hun til gratiskonsert under Madrid Pride. Lørdag 3. juli står hun på scenen på Plaza de Espana etter at homoparaden har snodd seg gjennom Madrids gater.

«Jeg er veldig rørt. I lang tid har jeg hatt et spesielt forhold til mine skeive fans, og jeg er glad for at de synes jeg er verdig til å feire en så spesiell anledning med dem», sier Minogue til det spanske homomagasinet Shangay.

Minogue har gjestet Spania hyppig etter at hun begynte å date den spanske toppmodellen Andres Velencoso, og legger ikke skjul på at hun også tenner på kvinner. I et intervju med det spanske magasinet «Max Mexico» tidligere i år avslørte hun at hun har blitt tiltrukket av kvinner.

«Jeg har blitt tiltrukket av kvinner, men jeg har aldri gjort noe med det», skal hun ha uttalt.

I juli gir Minogue ut sitt ellevte studiealbum. Albumet «Aphrodite» blir hennes første album siden «X» i 2007. Før den tid hadde artisten trukket seg tilbake fra rampelyset etter at hun ble diagnostisert med brystkreft i 2005.

Prideparaden i Madrid er Europas største og trekker hvert år flere tusener deltakere. For mer info se: madridgaypride.com