
Den første store kjærligheten
Gjennom telefon og sosial medier skaper hun livet sitt og opplever verden.
Les også
-
Skeiv ballett i Operaen
«Som en ung, skeiv samtidskoreograf hviler det ekstra vekt på skuldrene mine i en verden som denne», sier koreograf Emma Portner. Forestillingen «Some Girls Don’t Turn» vises nå på Den Norske Opera og Ballett.
-
Villskudd til scenen
44 år etter at boka «Villskudd» kom ut, skal kjærlighetshistorien om Yngve og Magnus fortelles fra en scene for første gang. Stykket får premiere på Kilden Teater i mai.
-
Teaterforestilling om Marie Høeg og Bolette Berg
Theater Corpus har laget en figurteaterforestilling om det lesbiske fotografparet Marie Høeg og Bolette Berg, som i 1895 etablerte fotostudio i Horten.
-
Feiring av fri kjærlighet i Operaens nye Czardasfyrstinne
Når den folkekjære Czardasfyrstinnen løftes inn i vårt århundre, står retten til å elske den man vil i sentrum og hovedrollen er en transperson.
-
Med 80-talsblikk på homofili
Det blir 80-talls nostalgi og død når Det Norske Teatret setter opp «Berre verdas undergang», et stykke om hiv og aids med Carl Martin Eggesbø i hovedrollen.
-
ALOK og det ikke-binære opprøret
Den ikke-binære kunstneren og aktivisten ALOK kjemper for en romsligere forståelse av kjønn. 16. juli opptrer de på stand up-scenen Latter i Oslo. – Ofte går publikummet mitt fra å le til å gråte i løpet av noen få minutter, sier ALOK til Blikk.
-
Skeive Heddanominasjoner
– Vi ser at mangfoldet på norske scener øker, sier talsperson for Heddajuryen Andreas Wiese.
-
Disse tre skal skrive ny skeiv dramatikk
SPKRBOX, Oslo Pride og Dramatikkens hus har funnet tre vinnere i bunken av tekster innsendt til skeiv dramatikk-utlysningen.
-
Det (trans)maskuline blikket
«Seek Bromance» beskrives som en tre og en halv timer lang transromantisk saga ved verdens ende. Denne helgen settes Samira Elagoz sitt prisbelønte teaterstykke opp i Bergen.
-
Fengselsmøte mellom transkvinne og aktivist
Teater Manu, landets eneste profesjonelle tegnspråkteater markerer Skeivt kulturår med forestillingen «Edderkoppkvinnens kyss». For tiden er teateret på turne, før forestillingen returnerer til Oslo på kvinnedagen 8. mars.
Emily er perfekt. Hun er kul, populær, går på de beste festene og har livet sitt på stell. Hun er også forelsket i Laura. Som hun aldri har snakket med. Som hun bare har sett en gang. Men var det i virkeligheten, eller på et bilde? Og hvordan skal hun få truffet Laura igjen?
«Lauras lepper» er en labyrintisk skrekk- historie om den første store kjærligheten og om jakten på finne seg selv. Om å bli slått i bakken i møte med noe kroppslig og sanselig i en digitalisert verden. Om å bli sittende fast i en romantisk musikkvideo og leve inne i en kjærlighetsballade som går en på nervene. Om å bli besatt av noen som ikke kan oppnås. Å nærme seg avgrunnen. Bli gal av lengsel. Å være så fiksert av noens lepper at alt forvrenges og hjertet er i ferd med å briste.
«Jeg levde et normalt og vellykket liv helt til hun dukket opp. Nå er jeg ikke lenger en hel kropp. Hvem er hun og hvordan skal jeg komme i kontakt med henne», spør Emily i stykket som Ungdomsteatret ved Rogaland Teater spiller fra fredag 14. februar til 14. mai.
Emily lever i en digital verden. Gjennom telefon og sosial medier skaper hun livet sitt og opplever verden. «Lauras lepper» gjenskaper dette, og stykket skaper en labyrint av musikk- videoer, pompøse kjærlighetsballader og selfies. På en side framstår hun som den som fikser alt, samtidig slites hun i stykker av lengsel etter Laura.
Teaterstykket er skrevet av den svenske dramatikeren og prosaforfatteren Malin Axelsson, som har skrevet mye for barn og unge. Også dette stykket er rettet mot ungdom. «Hvordan overlever vi den første store kjærligheten? Hvordan klarer vi å komme gjennom den, og til slutt bli voksne? Vi spiller for alle som våger, eller forsøker å våge å ta det svimlende skrittet som forelskelse er», forklarte Axelsson i forbindelse med urpremieren i januar i fjor på Dramaten i Stockholm.
Lauras lepper, Rogaland Teater, 14. februar – 14. mai, kl.18 og 19.30. Teaterveien 1, Stavanger.
Mer info: rogaland-teater.no og «Lauras lepper» på Facebook.