Lekeplassen Wish

Møteplass for kvinner, trans* og intersexpersoner med interesse for fetisj og BDSM.

Publisert

Interessert i BDSM? Wish Oslo er en møteplass for kvinner, trans* og interpersoner med interesse for fetisj og BDSM. Lørdag 2. desember arrangerer Wish Oslo workshop og fest.

Wish Oslo er en aktivitetsgruppe under FRI Oslo og Akershus som fungerer som et samlingspunkt og en lekeplass for kvinner, trans* og interpersoner som har interesse for fetisj og BDSM (Bondage og disiplin/Dominans og underkastelse/Sadisme og masochisme).

– Wish Oslo er også en del av et internasjonalt nettverk av lignende foreninger som jobber for samme målgruppe. Vi arrangerer informasjonsmøter, foredrag, sosiale eventer, workshops og lekekvelder, sier representanter fra Wish Oslo til Blikk Nett.

– Hvorfor eksisterer Wish Oslo?

– Wish Oslo har eksistert i mange år, med noen opphold. Wish eksisterer fordi mange ønsker en trygg møteplass og lekekvelder for de av oss som bryter med normer omkring kjønn og seksualitet, og som vil møte og leke med andre kvinner, trans* og interpersoner.

– Hvem kan komme på Wish Oslo?

– Wish Oslo er av og for kvinner, transpersoner, både FtM, MtF, ikke-binære og andre kjønnsskeive, samt intersexpersoner som lever med sin identitet i hverdagen. Arrangementene er åpne for alle som tilhører målgruppen.

– Hva er de vanligste misforståelsene om BDSM?

– Noen misforståelser og fordommer kommer av hvordan BDSM fremstilles, som i boka og filmen «50 Shades of Grey», som handler mer om et menneske som lever ut tidligere traumer på en tvangspreget og selvdestruktiv måte. I vårt miljø snakker vi mye om at BDSM handler om å leke ut fantasier og lyster under samtykke og trygghet, og på en måte som er positiv for de det gjelder. Å leke handler veldig mye om forhandling og god kommunikasjon, og det å leve ut litt annerledes lyster på en sunn måte. Vi leker med intense sensasjoner og følelser. Det er veldig viktig å snakke om og bli kjent med hva man vil og egne grenser, sier Wish Oslo til Blikk Nett og legger til at mange tror man må like smerte for å drive med BDSM.

– BDSM representerer et bredt spekter av mange former for lek. Ofte handler BDSM om å leke med roller og maktforskjeller, men det kan også handle om å leke med ulike sterke følelser. Det handler om å leke med sansene og forskjellige måte å være på.

En annen misforståelse er at BDSM utelukkende handler om sex.

– Selv om mange scener involverer seksualitet, er det også fullt mulig å ha gode opplevelser uten å involvere eksplisitt seksualitet. For noen dreier det seg om å iscenesette situasjoner og leke med sensasjoner og følelser som ikke trenger å være seksuelle.

BDSM kan oppleves som et univers av koder og regler. Men det trenger ikke være slik.

– Det behøver ikke være så rigid. Det går fint å leke med rollen som dominant, og samtidig like å motta smerte. Man kan også være submissiv, uten å være masochist. BDSM behøver ikke å være så blodig seriøst. De fleste i vårt miljø har det veldig moro når de leker og nytelse og glede er hovedfokuset i leken - selv om det kanskje ikke ser sånn ut utenifra.

– Hva er positivt med BDSM?

– Generelt er det veldig positivt at det er lekent, frigjørende og gir mulighet til å utforske fantasier, følelser, kroppen og seksualiteten. Hva som er motivasjonen, eller som er positivt er nok avhengig av hvem du spør. Det er positivt å utforske fantasier og roller, i stedet for å undertrykke dem. For mange gjør det at de forholder seg i større grad til seg selv som komplekse mennesker, og blir mer autentiske, sier representantene for Wish Oslo.

Åpenhet er også et viktig aspekt for å føle seg trygg.

– Å bli kjent med andre som kan ha lignende fantasier og tanker tar bort eventuell skam rundt fantasier, samt at det hjelper en til å åpne seg og til å åpne sin egen seksualitet.

For mange er det veldig positivt å bli høy på endorfiner, eller kjenne på sub/topp-rollene.

Wish Oslo oppfordrer oss til å utforske våre egne fantasier og lyster. Men legg ikke lista for høyt.

– Det er ikke alltid at alt fungerer som det skal eller som vi tenkte. Men det å kunne utforske sine fantasier er så utrolig befriende. Å finne ut av nye ting som tar oss til nye høyder. En i miljøet vårt fortalte at da hun begynte å utforske BDSM tenkte hun at hun kun likte å leke med tau og bondage, men etter å ha utforsket seg selv sammen med andre, har hun funnet flere aspekter ved egen seksualitet som hun liker, som for eksempel ydmykelse og disiplin.

– Når er neste Wish Oslo, og hvordan kan man bli med?

– Neste Wish-arrangement er lørdag 2. desember. Da har vi leid Nonna, som er lokalet til Oslo BDSM, i Breigata 10. For dem som aldri har vært på Wish Oslo før, eller vil sosialisere før arrangementet, inviterer vi til uformelt treff i bakgården til Venners i Smalgangen 31 på Grønland fredag 1. desember kl. 19.

Aarrangementet lørdag 2. desember starter med en workshop kl. 13. til 16. Festen starter kl. 19. og holder på til kl. 01. Dørene stenger kl. 20.30, så kom i tide.

For mer informasjon, søk etter Wish Oslo på nettsiden Fetlife.

Ønsker du kontakt med Wish Oslo kan du også sende en epost til: [email protected]