Lesbisk girlpower på Mallorca

Publisert

Ekteparet Helle og Margaret Knutsson Aase har i samarbeid med Ving tatt initiativ til å arrangere girls camp på Mallorca i august. Men noen gaycamp, det blir det ikke. Det skal mye til for å finne noen som det er mer innafor å betegne som et superpar enn Helle (36) og Margaret Knutsson Aase (28). Begge har lang fartstid i treningsbransjen og Margaret er i tillegg europa- og verdensmester i jiu-jitsu.

Alle aldre og fasonger

– Dette blir en treningstur for damer i alle aldre og fasonger. Målet er at kvinnene skal kose seg og være i sola. Treningen blir variert. Det blir alt fra selvforsvar til pilates, bootcamp, løpetrening og dans. Vi vil gi power til kvinnene, sier Margaret.Begge kvinnene jobber til daglig som instruktører på treningssenter og har mange bekjente som driver med treningsturer. Det var slik ideen om treningscampen vokste fram, sier de til Blikk. – Selv om det er den fysiske aktiviteten som står i fokus, vil det også bli tilbud om sosiale sammenkomster hver dag slik at man har anledning til å bli kjent med hverandre. Det er allerede en del som har bestilt, men det er fortsatt plasser igjen. Tanken er at det skal bli en årlig greie, men vi får se hvordan det slår an, sier Helle.

Energisk duo

Ekteparet ser på det som uproblematisk å lede en treningscamp sammen.– Det er noen som tror at vi er søsken og det er flere skeive bekjentskaper som har lurt på om dette er en sånn gaycamp, men det er det altså ikke. Vi har jobbet sammen før og samarbeider veldig bra. Vi har ikke en eneste negativ opplevelse i bagasjen. Dette blir bare gøy, sier Helle, som er turboen i duoen. – Helle er veldig flink til å mestre den gruppegreia og til å gjøre vanskelige ting lettere. Hun er positiv, pedagogisk og veldig lite militant, sier Margaret. Da Helle var liten hadde hun så mye energi i kroppen at foreldrene kjøpte en ergometersykkel til henne. Hun kunne også få beskjed om å løpe seg en tur før skolen på dager hvor hun var spinnvill av energi.– Uten trening blir Helle som en unge og helt umulig å ha med å gjøre. Hun har så vanvittig mye energi. Jeg er nok den mest ”bedagelige” av oss. Men jeg tror jeg kan telle de dagene hvor jeg ikke har trent de siste femten årene på en hånd. Etter hvert som vi har blitt eldre harvi nok begge beveget oss litt mer bort fra utøver-perspektivet til at det er hyggelig å hjelpe de som trenger det mest, forklarer Margaret.

Aldri kalorier eller vekt

Helle og Margaret traff hverandre på Elixia og har en drøm om å åpne et treningssenter sammen en dag, men enn så lenge jobber de på hvert sitt respektive treningssenter. Helle har nettopp fullført en bachelor i livsstilsendring og folkehelsearbeid mens Margaret har studert fysisk aktivitet og helse ved idrettshøgskolen. Margaret er fortsatt aktiv som profesjonell utøver innen jiu-jitsu. Begge innrømmer at treningspraten opptar mye av hverdagen, men fanatikere, det er de ikke.– Vi snakker aldri om kalorier eller vekt. Jeg blir veldig oppgitt av folk som blir flaue fordi de spiser det de har lyst til. Trening handler ikke om hvor mye sprettrumpe du får, men om å holde seg i form og ha det bra med seg selv, sier Margaret. – Jeg er opptatt av det forebyggende elementet ved trening og tenker at frisklivssentraler vil bli mer og mer aktuelle i tiden fremover. Trening er en fremtidsrettet aktivitet som kan forebygge mye, utdyper Helle. Helle ønsker seg mer bredde og basisidrett og mener at det trengs ”en av alle” i idretten. Margaret ønsker seg både bredde og dyrking av gode individer. Men de er begge enige om hva som er det mest sentrale med treningen.– Det viktigste er treningsgleden. Vi trenger at folk beveger seg mer. Det blir mer og mer livsstilssykdommer og det er så lite som skal til på daglig basis for å oppnå høyere livskvalitet på sikt, sier Helle. Mer info: Girls camp på Mallorca