Lesbisk mammablogg

Publisert

Midt i bibelbeltet i den lille byen Lillesand i Aust-Agder bor blogger Cathrine Nordal Wilson sammen med kona Trine og den ett år gamle sønnen Filip. Det var i april i år at Nordal Wilson bestemte seg for at hun skulle starte sin egen «lesbemamma»-blogg.

Mye på hjertet

– Jeg er en person som har mye på hjertet og jeg har mange erfaringer knyttet til både det å være lesbisk mamma, medmor og donorskap. Jeg opprettet denne bloggen for å bidra til å ufarliggjøre stereotypene som folk ser for seg når to kvinner får barn sammen, sier Cathrine Nordal Wilson til Blikk nett. Sørlendingen tenkte i forkant at bloggen nok kom til å provosere noen, men hun håpet at den for de fleste ville være et positivt møte med en lesbisk mamma som tør å dele fra livet sitt. Etter sju måneder med blogging kan hun trygt slå fast at de negative tilbakemeldingene har uteblitt. Nordal Wilson har til og med blitt stoppet på butikken av eldre mennesker som synes at bloggen hennes er flott.

– Flere godt voksne personer har kommet bort til meg i matbutikken og spurt: «Er det du som driver og blogger? Jeg liker så godt å følge med på bloggen din.». Det syns jeg er gørrkult, for å si det rett ut!

Deler erfaringer

Nordal Wilson opplever at en del har lite kunnskap om regnbuefamilier, og at mange fremdeles har vrangforestillinger om lesbisk foreldreskap. Med bloggen sin håper hun å røske litt tak i de faststøpte og kjønnede foreldrerollene.

– Det er ingen far inne i bildet og det er heller ikke sånn at en av de lesbiske er «mannen i forholdet» når to kvinner får barn sammen. To kvinner som får barn sammen, er to kvinner som bringer ulike kvaliteter og egenskaper inn i parforholdet og foreldrerollen, sier Nordal Wilson. Hun legger til at hun og kona Trine har hver sin plass hos sønnen Filip og at det viktigste for dem er å gi ham en trygg base i oppveksten.

I løpet av de sju månedene bloggen har vært i drift, har Nordal Wilson skrevet mange innlegg om det hun selv kaller den heftige prosessen med å bli lesbisk mor. Hun håper at hun i tillegg til å bryte ned fordommer også kan fungere som en slags informasjonsbase om det å bli mor når man er i et samkjønnet forhold.

– Prosessen med å bli mamma som lesbisk har vært heftig. Veien fram til vi fikk Filip var lang og vond. Vi brukte fire år og til sammen sju forsøk på å få ham. Underveis var det vanskelig å lete seg fram til rettigheter og informasjon. Nettopp derfor har jeg skrevet mye om dette på bloggen, sier hun.

Åpner hjemmet sitt

Per i dag er «lesbemamma»-bloggen en ren hobbygeskjeft for Nordal Wilson, som jobber fulltid som fagansvarlig ved bade- og svømmeanlegget Aquarama i Kristiansand. Derfor skriver hun på kveldstid etter at sønnen har lagt seg. Nordal Wilson kunne gjerne tenke seg å bli en toppblogger, men er klar over at det ville kreve vanvittig mye arbeid.

– For at bloggen skal nå ut er jeg avhengig av å ha mange lesere. Akkurat nå varierer lesertallene veldig. Det kan være alt fra 50 til 4000 visninger på ett innlegg. Det viktigste for meg er at bloggen kan hjelpe noen, og så lenge den gjør det så kommer jeg til å fortsette, sier hun.

Alt i bloggen ikke handler om lesbiskhet eller det å være regnbueforelder, det er det viktig for Nordal Wilson å få fram. Mye handler også om hverdag og det å håndtere opp- og nedturer på best mulig måte. Og om musikk.

– Vi er nok ikke så A4. Vi er så glad i musikk begge to at det er litt som å leve halvveis i en musikal. Vi er også over gjennomsnittet glad i å dele, sier Wilson. Nettopp derfor publiserte bloggeren et innlegg om at de ønsker å invitere en familie til å bo hos seg ei uke neste sommer. Innlegget har blitt vist 7000 ganger og de to kvinnene har blitt overøst med lovord om initiativet. Men Nordal Wilson vil ikke ha det på seg at paret gjør dette fordi folk skal synes godt om dem.

– Vi gjør det fordi vi vil gi en annen familie mulighet til å dra på en annerledes sommerferie. Ikke minst er det en utmerket anledning for oss å bli kjent med en helt ukjent familie og kanskje få nye venner for livet, sier hun.

Følg blggen her: lesbemamma.blogg.no