Uansett tema er Hege Haraldsen og Regine Gordon personlige og alltid villige til å formidle hvordan livets små og store saker ser ut fra ikke bare én, men to lesbiske vinkler.

Slik ser verden også ut!

I podkasten «213» snakker Hege og Regine ifølge sitt eget slagord, «om alt mellom regnbuens farger».

Publisert Sist oppdatert

Innholdet i podkasten «213» springer ut av hjernene til Hege Haraldsen (35) og Regine Gordon (35), og er oppkalt etter paragrafen i straffeloven, som fram til den ble opphevet i 1972, forbød sex mellom menn: «Finder utugtig Omgjængelse Sted mellem Personer af Mandkjøn, straffes de, der heri gjør sig skyldige, eller som medvirker dertil, med Fængsel indtil 1 Aar.»

Begge er begge født i 1984 og har vokst i Rogaland. Regine startet på agronomutdannelse på en kristelig jordbruksskole, men fant det vanskelig å være lesbisk i et religiøst miljø og sluttet. Etter flere år i arbeidslivet, tar hun nå opp fag for å få studiekompetanse. Drømmen er sosiologi eller vernepleieutdannelse.

Pride Art

Hege er kunstner og har bodd og jobbet i Australia, England, Palestina. Hun er utdannet fotograf, og i markedsføring. I Norge har hun blant annet jobbet som kvalitetsleder i oljebransjen og startet et kunst-talk-show på hjul. I 2018 og -19 deltok hun på Pride Art-utstillingen under Oslo Pride.

Hege (t.h.) og Regine startet podkasten «213» i juli i fjor.

– Vi har begge kjent på personlige utfordringer med å være skeive i et heteronormativt samfunn. Livet har bydd mange variasjoner av selvskading, usikkerhet og selvgranskning. Det har vært en lang livsreise for oss begge fram til i dag hvor vi er fullstendig trygg på den vi er og det at vi er skeiv. Vi brenner for at ingen av kommende generasjoner skal ha de negative følelsene som vi hadde i oppveksten, vi ønsker å bidra til å bygge opp selvtillit og til å leve så autentisk som overhodet mulig, sier Hege til Blikk.

Skeive Sørlandsdager

I 2018/19 var podkasten deres fagansvarlig under Skeive Sørlandsdager. De arrangerte konferansen SkeivtBelte på Teateret i Kristiansand, og laget en live-podkast, «SSD-podden» på Universitetet i Agder, Østsia.

– Gjennom «213» initierte vi også til markeringen mot konverteringsterapi foran Stortinget 21. november i fjor. Dette førte også til at det også ble avholdt markeringer i Kristiansand og Bergen. I 2020 så langt har vi samarbeidet med Arendal kommune og Skeiv Ungdom Aust-Agder i forbindelse med mangfolds- og inkluderingsuka, forteller Hege.

Arveoppgjør og Eurovision

I podkasten snakker Hege og Regine om tema som mer eller mindre fastlagt på forhånd. Alt fra snap-chat svindel og arveoppgjør i samme episode, og kaster også et blikk på en bussjåfør med hastverk, når de da ikke diskuterer hvorvidt sangkonkurransen Eurovision fremmer en skadelig homofili.

Samtalen glir fritt og oppriktig og inkluderer vertenes egne meninger, deres høyst personlige smak og selvsagt alltid fra et lesbisk perspektiv. «213» er derfor en sjelden fugl i den norske podkast-floraen, selv om Hege og Regine har mange kolleger på Youtube, for eksempel i kanalen «Girlship».

Powered by Labrador CMS