Podkast

I «Cruising» reiser Sarah Gabrielli, Rachel Karp og Jennifer McGinity rundt i USA for å dokumentere de gjenværende lesbebarene. Av USAs 60.000 vannhull er det nå bare 25 som er bare for kvinner. Blant annet Henrietta Hudson i New York.

Lesbenes siste vannhull

Publisert

CRUISING ER ET ORD man vanligvis forbinder med homofile menn og anonyme sexpartnere. Men i dette tilfellet er det navnet på en podkastserie som involverer tre lesbiske og en firehjulstrekker.

Sarah Gabrielli, Rachel Karp og Jennifer McGinity kjører sin Honda på kryss og tvers i USA på jakt etter de gjenværende lesbebarene i landet. En gang var det langt over 200 av dem. I dag er det bare 25 som har overlevd.

Podkastvertene starter i hjembyen New York. Et av de første stoppene er legendariske Henrietta Hudson, nær finansdistriktet Wall Street. Her møter de bareier Lisa Cannistraci. Hun forteller dem om sine første år som bartender i New York under jappetida på 80-tallet, og om omgangskretsen hennes i finansmiljøet. Alkoholen fløt, pengene fløt og ikke minst fløt det over av ulovlige rusmidler. Hun skjønte etter hvert at dette ikke var spesielt sunt for en ung lesbisk kvinne fra landet.

Hun fikk i stedet en bartenderjobb på Cubbyhole som den gangen lå i et nabolag preget av aktivisme og politisk bevissthet.

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digital
1 måned

1,-

KJØP

Digital
12 måneder

699,-

KJØP

Digital + Magasin 12 måneder

798,-

KJØP

Powered by Labrador CMS