MS Rotherdam har plass til 1400 passasjerer og er et skip i mellomklassen. Skipene Olivia bruker i Karibia har ofte plass til mer enn 3000 passasjerer, mens skipene de bruker i Middelhavet er mindre, er mer luksuriøse og tar bare drøye 700 passasjerer.

På lesbecruise i Geranger

I juni seilte et cruiseskip lastet med 1400 lesbiske gjennom Geirangerfjorden for aller første gang. Tekst: Aina M. Hauge.

Publisert Sist oppdatert

Det 238 meter lange cruiseskipet MS Rotterdam ankom Eidfjord og Geiranger i midten av juni med regnbueflagget til topps. Det er ingen overdrivelse å si at dette historiske og flytende besøket av 1400 lesbiske turister ble lagt merke til i begge de to små bygdene.

Ferden hadde startet i Rotterdam 9. juni og målet var verdensarvfjordene i Norge med stopp i Eidfjord, Geiranger, Ålesund og Bergen.

Vestlandet har hatt en fantastisk vår med rekordvarme og knapt en regndråpe. Jugendbyen Ålesund viste seg fra sin beste solrike side, men 14. juni da MS Rotterdam kom til Bergen, var det så sterk vind at det regnet sidelengs. Fra morgen til kveld var det knapt opphold et eneste minutt.

Men selv om de planlagte ekskursjonene ble avlyst på grunn av været, var det flere som utforsket byen med 231 nedbørsdager på egenhånd. De andre fikk tida til å gå ombord i cruiseskipet, som blant annet har fire restauranter, ni barer, to svømmebasseng, kino, casino, basketballbane, musikkscener, trimrom, galleri og egne shoppingområder.

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digital
1 måned

89,-

KJØP

Digital
12 måneder

699,-

KJØP

Digital + Magasin 6 måneder

449,-

KJØP

Digital + Magasin 12 måneder

798,-

KJØP

Powered by Labrador CMS