Tok gull på 400 meter

Publisert

Asle Offerdal løp til gull på 400 meter flatt under Gay Games i dag. Nordmannen Asle Offerdal (44) økte i dag Norges medaljesamling da han løp 400 meter flatt på 53, 00 og robbet sine 29 motstandere for gullmedaljen. – Jeg er veldig glad og fornøyd, og dette er ny personlig rekord, sier Offerdal til Blikk Nett. Han har løpt raskere innrømmer han.– Ja, jeg har løpt samme løp på 50, 40, men det er 24 år siden, så det teller ikke, sier han og ler. Offerdal tok opp løpingen for to år siden.– Det var for å trene til Outgames, som var i København i fjor. Da løp jeg til sølv i 400 meter flatt på 57, 22. I dag løp jeg fortere, sier han og forklarer at det nødvendigvis må gå fortere. – Nivået er en god del høyere her på Gay Games enn på Outgames. Det varierer i de forskjellige aldersgruppene. I min klasse, 40 - 44 år, er det høyt nivå, og i klassen 45 - 49 år er veldig høyt nivå. Selvtilliten har vært stigende helt fra han dro fra Norge.– Jeg hadde ganske god selvtillit fra starten, og så gjorde jeg det veldig bra i kvalifiseringsløpet og kom på 2. plass. Da kjente jeg også at formen var god. Gullmedaljen kan fort vise seg å være en god drivkraft.– Jeg har kvalifisert meg til finalen i 200 meter flatt i morgen, og tror jeg vil gjøre det bra da også. Det hjelper jo å ha et slikt adrenalin kick som jeg har nå.