Urix

«Vi har hatt en del teologisk konservative grupper som nå har forlatt oss, så vi er i endring. Demografien har endret seg», forklarte Glen Guyton, kirkens leder i USA.
«Vi har hatt en del teologisk konservative grupper som nå har forlatt oss, så vi er i endring. Demografien har endret seg», forklarte Glen Guyton, kirkens leder i USA.

Mennonittene omfavner mangfoldet

Publisert

«SKEIVE ER VELKOMNE», sier nå mennonittene i USA. Mennonitter er et religiøst samfunn under protestantismen og har cirka 1,3 millioner følgere verden over hvorav det store flertallet bor i USA og Canada. Det som særpreger mennonittene er personlig tro, voksendåp, at de nekter å avlegge verdslige eder og avtjene militærtjeneste. De er også forkjempere for ytrings- og religionsfrihet. Den enkelte skal selv av fri vilje velge å tro på Gud og Jesus. Sentralt i troen er Bibelen, og da spesielt Bergprekenen. Mennonittene er pasifister og ofte engasjert i fredsarbeid. Mennonittene kalles også for fredskirke.

Til tross for sin uttalte støtte til menneskerettigheter, pasifisme og ytringsfrihet har den misjonerende bevegelsen lenge vært usikre på hvordan de skal forholde seg til lhbt+-spørsmål. Men i juni ønsket kirkens leder i USA, Glen Guyton, skeive endelig hjertelig velkommen i kirkesamfunnet: «Som kirke beveger vi oss litt som resten av samfunnet, og jeg tror våre yngre medlemmer trenger noe nytt. De etterspør lhbt-inkludering».

Delegater fra menigheter over hele USA var samlet i Missouri og stemte der massivt for at kirken skal gjøres lhbt+-vennlig.

«Å følge Jesus, å være vitne til Guds fred, og å hjelpe andre til å få oppleve den hellige ånds transformasjon – det er noe alle mennesker skal ha lov til å være med på».

I de nye retningslinjene kirken har utarbeidet, vil prester kunne utføre seremonier for likekjønnede ekteskap, og det skal opprettes en egen gruppe som skal ivareta skeives rettigheter. Kirken gikk også ut med en offisiell unnskyldning for skadene den hadde påført medlemmene. Kirken antar at omkring 60.000 av medlemmene i USA har mangfoldig sammensatte identiteter.

Kilde: ABC News

Powered by Labrador CMS