– Mangfoldet er uknuselig

Solidaritetsparade for mangfold i Fredrikstad lørdag 30. september.

Publisert

Solidaritetsparade for mangfold i Fredrikstad lørdag 30. september.

Den nordiske motstandsbevegelsen skal marsjere i Göteborg lørdag 30. september, og det er ventet massive motdemonstrasjoner. Samme dag blir det arrangert en solidaritetsparade for mangfold i Fredrikstad sentrum. Arrangementet er en videreføring av den planlagte Stopp nazistene-demonstrasjonen som etter planen skulle gå av stabelen i juli i år som en reaksjon mot Den nordiske motstandsbevegelsens demo «Knus homolobbyen.»

Politiet valgte å trekke tillatelsen og nektet Den nordiske motstandsbevegelsen å demonstrere. På samme tid ble alle motdemonstrasjoner også nektet tillatelse til å markere seg i Fredrikstad.

Siden sommeren har den nazistiske organisasjonen gjort seg bemerket i en rekke byer i Norge, og særlig i forkant av pridearrangementer. Når nazistene marsjerer i Göteborg neste helg velger Fredrikstad nok en gang å markere motstand mot hatet.

Organisasjonene Skeiv Ungdom Østfold, Rødt Fredrikstad, Nei til mobbing, Fredsmarsjen, Mental Helse Ungdom Ytre Østfold, Fredrikstad SV, AUF Østfold og LO Fredrikstad har tilsluttet seg solidaritetsparaden som samles i Fredrikats sentrum. Oppmøte er kl. 12 på Stortorvet, hvor det blir appeller fra ulike aktører. Solidaritetsparaden går kl. 13.

Mer info om arrangementet finner du her: Solidaritetsparade for mangfold