Skeiv verden inviterer til grillfest på Batteriet søndag 27. juni.
– Dette blir den store avslutningen på Skeive dager, sier styremedlem i Skeiv verden, Andrés Lekanger og inviterer alle som ønsker det til Skeiv verdens grillfest.

Skeiv verden har en rekke fester og samlinger i løpet av året, men de fleste er for medlemmer.
– Dette er en åpen fest, og vi håper at så mange som mulig tar seg tid til å ta turen til oss for å feire mangfoldet, se utfordringene våre og feire gledene våre. De gode historiene finnes og denne festen er vår måte å nå ut til det åpne homomiljøet på, sier Lekanger.

– Festen er også en fin måte for andre å bli kjent med oss i Skeiv verden og arbeidet vårt.

– Hvilke utfordringer står Skeiv verden overfor i 2010?
– Det ene er at vi vil fortsette å ha fokus på å ta debatten om religiøs intoleranse i forhold til homofili. Det andre er å styrke Skeiv verden som interesseorganisasjon med minoritetsmangfold.

Lekanger har som adoptert og åpen hivpositiv selv merket fordommer og uvitenhet på kroppen.
– Nylig var jeg på vei til et sextreff på Grønland. Da han jeg skulle møte lukket opp døra ble jeg møtt med: «Men du er jo ikke norsk». Jeg er jo norsk, sier Lekanger og ler, før han legger til,
– Det han egentlig sa var: «Du er jo ikke hvit».

Han mener det er mange som sliter med et stadig økt fokus på «norskhet».
– Jeg skal ikke påstå at vi har et rasismeproblem i miljøet. Men det er mange grumsete holdninger. Og så er det en generell kulturforskjell som i seg selv skaper konflikter. Derfor mener vi i Skeiv verden at det er viktig at vi skaper trygghet i vår egen gruppe, slik at vi blir i stand til å kommunisere nettopp forskjellene og problemene knyttet til dette.

Før søndagens fest vil Skeiv verden også markere seg i paraden lørdag 26. juni.
– For paraden har Skeiv verden valgt mangfold som tema. Mangfold i ordets vide forstand, fra nasjonalitet til seksuelt mangfold. Vi oppfordrer folk til å komme i nasjonaldrakt eller ta med seg flagg, eller kle seg etter fetisjen sin.

Grillfesten søndag 27. juni går av stabelen på Batteriet hos Kirkens bymisjon.
– Dette er en alkoholfri fest. Men vi legger til rette for grilling og kan by på arabiskinspirert mat. Det er også fullt mulig å ta med seg egen mat og alkoholfri drikke. I tillegg blir det latinske og arabiske kulturinnslag, frister Andrés Lekanger.

Skeiv Verden: Grillfest
Søndag 27. juni, kl. 16 – 20
Batteriet, Storgata 36
Ingen aldersgrense. Gratis for medlemmer, kr 50 for andre.