Mekki skal lede bergenshomoene

Publisert

Under årsmøtet i LLH Bergen og Hordaland 13. mars ble Daniel Mekki valgt som ny leder av fylkeslaget. Mekki er 28 år har politisk erfaring fra verv som styremedlem i Årstad Høyre og organisasjonserfaring som styremedlem i Norges Basketballforbund. Han sitter i tillegg som vara til bystyret og finanskomiteen i Bergen. I politikken har han blitt beskrevet som et fyrverkeri, mens han i homopolitisk sammenheng må kunne kalles et ubeskrevet blad.– Det var noen som tipset LLH og så ble jeg foreslått av andre, men jeg må jo også innrømme at jeg selv ikke er medlem av LLH, sier han og ler.– Men det skal jeg selvfølgelig gjøre noe med nå. En av oppgavene som ny leder er ifølge Mekki å få flere medlemmer til fylkeslaget.– Med flere medlemmer vil vi nå ut til enda flere. Samtidig vil det føre til en bredere spennvidde på det vi gjør. Nå er det noen få som gjør alt, og det de gjør er veldig bra, men vi trenger flere.

– Hvordan vil du gjøre LLH Bergen og Hordaland mer attraktivt?

– Vi må sørge for at vi ikke fremstår som en grå og kjedelig organisasjon. Vi må også synliggjøre det arbeidet som allerede gjøres slik at det blir tydelig og synlig utad. Daniel Mekki forteller han at fylkeslaget vil jobbe for at Hordaland skal bli et foregangsfylke når det gjelder åpenhet, aksept og toleranse.– Vi kan ikke tolerere at unge mennesker skal slite på grunn av utdaterte holdninger. Jeg mener at vi skal bli tydeligere i mediene og flinkere i samarbeid med skoler, barnehager og utdanningsinstitusjoner.

– Enkelte mener at LLH er for venstrevridd og at det ikke er rom for alle, hva tenker du om det?

– Jeg er høyremann, og synes i den sammenheng du nevner at det er litt moro at jeg nå er ny leder i fylkeslaget. Høyre som parti er kjent for å være inkluderende. Men i LLH-sammenheng er det snakk om å være et team. Vi vil ikke alltid være enige i alt, og det kan nok bli en del friske diskusjoner. Og det må det være rom for. Styrken min ligger i nettopp organisasjonsarbeid og jeg har stor tro på at vi vil få til et godt team.

– Du er styremedlem i Norges Basketballforbund, men har du erfaring med sandvolleyball?

– Jeg kom nettopp hjem fra Dubai og der spilte jeg faktisk sandvolleyball. Men jeg skjønner at du sikter til Iver Horrem og uttalelsen om at han synes det er ekkelt å se homoer kline og klemme. Jeg kan si det slik; hvis jeg noen gang møter Iver Horrem skal han få en skikkelig klem.