Urix

Transmord kriminalisert i Mexico City

Etter mange års kamp har drap på transkvinner blitt kriminalisert i den meksikanske hovedstaden.

Prideparade foran Palacio de Bellas Artes (Palace of Fine Arts) i Mexico City.
Publisert Sist oppdatert

Myndighetene i Mexico City har gjort det ulovlig å drepe transkvinner. Dette er det andre fylket i Mexico som kriminaliserer drap på transpersoner, melder avisa The Guardian.

Transmord kan nå straffes med inntil 70 års fengsel. I tillegg åpnes det for at andre enn slekt kan identifisere og anmelde drap på transpersoner.

Lovendringen kommer etter at transkvinnen Paola Buenrostro, som jobbet som sexarbeider, ble brutalt drept av en kunde. Hendelsen ble filmet, og gjerningsmannen ble også holdt igjen til politiet kom, av Buenrostros venn Kenya Cuevas.

Gjerningsmannen ble likevel frikjent. Frikjennelsen gjorde aktivist av Cuevas, som startet arbeidet med å få omgjort lovverket.

Guardian forteller at Cuevas uttrykte lettelse over at loven endelig anerkjenner at vold mot transpersoner skal straffes. Og at hun i likhet med andre aktivister mener Mexico City har blitt et litt tryggere sted for transpersoner nå.

Mexico er det nest dødeligste landet for transpersoner i Latin-Amerika.

Ifølge menneskerettighetsorganisasjonen Letra Ese ble hele 231 mennesker i det skeive miljøet i Mexico drept i perioden 2021-23. To tredjedeler av dem var transpersoner. I tillegg kommer mørketall fra urapporterte drap.

Powered by Labrador CMS